Tūkstoš mazu un lielu burciņu pavēlniece

- 29.Maijs, 2015
Dzīvesstils
Laikrakstā

SANDRA VILNE. Rūjieniete. Uzņēmēja. Mājražotāja. Pārtikas preču zīmola «Sandriņas ievārījumi» produkcijas un gardā suvenīra «Rūjienas ievārījums» gatavotāja. Trīs pieaugušu bērnu māte. Dalībniece tirdziņos, kur viņu nevar nepamanīt, jo galds vienmēr neskaitāmu burciņu pilns. Sezonā ar 60 dažādībām viņa piepilda ap 1000 trauku. Katrā — prece ar lielu pievienoto vērtību. Sandras konservu cehs jau strādā, tādēļ braucām lūkot, kas tur pašlaik ir darba kārtībā.

Ģimenes tradīciju turpinātāja

Zied pienenes, tādēļ Sandrai katra saulaina stunda no svara, jo labākajā laikā jāpaspēj savākt koši dzeltenos ziedus pieneņu medum, kas ir viens no viņas veselīgajiem meistarstiķiem. Interviju ar Sandru norunājam veikt pieneņu pļavā, jo tur vēlējāmies izdarīt fotouzņēmumu, bet norunātajā laikā... lija kā no spaiņiem, tādēļ iecere izpalika. Toties radās iespēja kārtīgi izpētīt daudzās burciņas, kuru krājumi jau papildināti ar jauno pieneņu un rabarberu labumiem. To degustācijā saimniecei vaicājam, cik gara tad ir «Sandriņas ievārījumu» sezona. Atbilde pārsteidz: «No agras pavasara dieniņas līdz ziemas pēcpusdienai vēlu! Tieši tādēļ virtuvē vienmēr valda darba bardaks. Zīmolu «Sandriņas ievārījumi» izdomāja mūsu bērni, jo viņi mani sauc nevis par mammu, bet gan par Sandriņu. Esam bagāti, jo mums viņu ir seši: trīs savējie, trīs viņu otrās pusītes. Visi vienlīdz mīļi.»

Uzzinām, ka mājražošanas sezona parasti sākas ar pieneņu medu, kam seko sarkanā āboliņa un pēcāk arī vīgriežu medus gatavošana. Pa vidu ir rabarberu, dārza un meža ogu pārstrāde, toties rudenī aktuālas ir sēnes, vēlāk ķirbji, kabači un sarkanās bietes.

SANDRA VILNE: «Tas, ko daru, ir darba un laika ietilpīgs process. Augi jāizaudzē vai dabā jāsavāc, jāpārstrādā, traukos jāsapilda, jānoformē. Un kur tad vēl burku mazgāšana — baigs darbs!»

«SANDRIŅAS IEVĀRĪJUMI».  Tikai neliela daļa no šā mājražošanas zīmola produktiem. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru