Gardumi mazajiem ikdienas priekiem
Mājražotāju ILZI ZELTIŅU katru ceturtdienu var sastapt «Reko» tirdziņā, kas notiek Valmieras tirgū.
Viņas piedāvātā produkcija ir kārdinoša – gan speķa pīrādziņi un kūkas «Vecrīga», gan dažādu veidu kēksiņi, mājas kūku gabaliņi un pat mazās «Cielaviņas». Ilze saviem kēksiņiem mēdz pievienot arī rudens veltes, ķirbi un kabačus. Tie tad sanāk ne vien gardi, bet arī veselīgi. Par un ap kūkām, kā arī dažādiem knifiņiem, ko Ilze izmanto savā virtuvē, tikāmies sarunā.
Kā sākās kūku cepšana?
Pēc izglītības esmu pārtikas tehniķe, tā ir mana pamatprofesija. Ļoti gribēju mācīties par pavāri, taču tur netiku. Tomēr nevienu brīdi neesmu nožēlojusi, ka izvēlējos pārtikas tehniķa profesiju.
ILZE ZELTIŅA. Ārijas Romanovskas foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv