Garšu pavēlniece Dita
Šefpavāra profesija ir viena no svarīgākajām un radošākajām profesijām viesmīlības un ēdināšanas nozarē, jo ir jāatbild ne tikai par virtuves darbību vai komandas vadību, bet arī par ēdienkartes izstrādi un augstas kvalitātes ēdienu nodrošināšanu.
Vairāk par šo profesiju un savu ceļu tajā stāsta DITA REPINA, restorāna «Akustika» šefpavāre. Dita pati ir dzimusi Rūjienas pusē, uzaugusi Dikļos un šobrīd ir valmieriete, lai gan sarunā ar smaidu sejā atzīst, ka nav pilsētniece, bet gan vairāk lauku cilvēks.
Kā tu atradi šo profesiju?
Jāteic, ka bērnībā negribēju kļūt par pavāru, es vēlējos būt ārste vai policiste, taču ātri vien sapratu, ka darbs policijā nebūtu mans. Aizvien palika vēlme kļūt par ārsti, taču zināju, ka tur būs jāpavada ilgs laiks, vienkārši mācoties.
DITA REPINA. Alīnas Šmites foto
Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv