Izauguši no bērnu vecuma

- 3.Septembris, 2021
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Agrā otrdienas pēcpusdienā Jāņa Daliņa stadiona konferenču zālē tika atzīmēta Valmieras bērnu sporta skolas, kas turpmāk sau­ksies vienkārši Valmieras sporta skola, jo, kā paši treneri joko, no bērnu vecuma tā kā būtu izauguši par kārtīgiem sportistiem, 60 gadu jubileja. 

Skolas direktore LĪGA DZENE sāka ar atskatu vēsturē, citējot 1957. gadā izdoto Valmieras rajona darbaļaužu deputātu padomes izpildkomitejas lēmumu lūgt Latvijas PSR Izglītības ministriju, sākot ar 1957. gada 1. septembri, atvērt Valmierā bērnu sporta skolu pie rajona Tautas izglītības nodaļas ar 4 nodaļām pa 2 grupām katrā nodaļā: vieglatlētikā, riteņbraukšanā, vingrošanā un basketbolā. Bet dzīvē kā jau dzīvē nekas tik ātri nenotiek, un tikai 1960. gada 31. decembrī LPSR Izglītības ministrija sagatavojusi lēmumu Valmieras TIN, ka Valmieras BSS 1961. gadā noteiktas šādas grupas: vingrošanā – viena, futbolā – divas, basketbolā – trīs. Par sporta skolas direktoru virzīts Ēriks Roštoks, kas jau paspējis sevi pierādīt kā veiksmīgs pedagogs un sporta dzīves organizators toreizējā Valmieras 11 varoņu komjauniešu vidusskolā.

LĪGA DZENE (no labās) uzteica savu komandu, kas darbojusies kā labi ieeļļots mehānisms, kurā katrs zobratiņš zinājis, kas viņam jādara un kādi ir viņa uzdevumi, lielāko paldies sakot savai vietniecei SANTAI RULLEI. Ārijas Romanovskas foto.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru