Dzimtās valodas pratēja

- 16.Maijs, 2018
Izglītība
Laikrakstā

IEVA BĒRZIŅA ir jauna un talantīga Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas 12. klases skolniece, kura no 9. klases piedalās latviešu valodas un literatūras olimpiādēs. Likumsakarīgi, ka meitene šogad ieguvusi 2. vietu valsts olimpiādē, jo jau no mazotnes ar prieku apmeklējusi bērnu teātrus un daudz lasījusi grāmatas.

«Man jau mazākajās klasēs padevās šis priekšmets. Daudz nedomājot, 9. klasē piedalījos olimpiādē un netīšām ieguvu pirmo vietu valstī. Tagad ir otrā vieta, bet 10. klasē bija trešā, tātad man ir pilns komplekts,» stāsta jaunā meitene. Ieva pati izrādījusi iniciatīvu un gribējusi pārbaudīt zināšanas olimpiādēs, tomēr liels bijis arī skolotājas atbalsts.

Gatavošanās ir liels pētniecības process. Visa gada garumā ir jāseko līdzi kultūras pasākumiem valstī, lai visu pārzinātu un varētu aptvert. «Man tā ir ļoti tuva tēma, tāpēc tas nav sarežģīti. Man viegli ir atcerēties visus faktus. Ja es sevi salīdzinu ar citiem vienaudžiem, kas mācās caurām naktīm olimpiādēm, tad tas pilnībā nav par mani. Man jau kopš bērnības ir kultivēta kulturālā augsne, lai attīstītos šajā jomā. Bieži esmu apmeklējusi bērnu teātrus, daudz ir pirktas grāmatas. Savukārt pati iemācījos lasīt pirms piecu gadu vecuma,» dalās 12. klases skolniece. Tāpat viņa atzīst, ka šāda dalība labi sagatavo eksāmeniem.

IEVA BĒRZIŅA ar iegūtajām medaļām latviešu valodas un literatūras valsts olimpiādēs. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru