Ieskandēts svētku gaišums

- 13.Decembris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vidzemes koncertzālē «Cēsis» izskanēja labdarības koncerts «Nāc līdzās Ziemassvētkos!».

Šis tradicionālais labdarības koncerts ir talantīgu bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām kopdarbs ar tautā mīlētiem skatuves māksliniekiem. Pirmdien Cēsīs bija ieradušies bērni un jaunieši no teju visām Latvijas malām — Liepājas, Aizputes, Daugavpils, Rīgas, Kuldīgas un arī divi kolektīvi no Valmieras.

«Liesma» jau rakstīja, ka reģionālajās atlasēs iespēju piedalīties lielajā noslēguma koncertā šogad izcīnīja gan Valmieras SPII «Bitīte» audzēkņi, gan Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas – dienas centra bērni un jaunieši.

Lielkoncertam ir savs rokraksts, tas notiek jau 21 gadu, bet koncertu plašāka publika klausās un skatās vienpadsmito reizi. Arī pirmdien lielkoncertu filmēja Latvijas televīzija, un tas būs skatāms Ziemassvētku vakarā.

Kopā ar īpašajiem un talantīgajiem māksliniekiem no speciālajām skolām, bērnudārziem, jauniešu centriem un sociālās aprūpes centriem uzstājās daudzi labi zināmi mākslinieki un teju visu koncerta laiku uz skatuves bija arī mūzikas grupas Raxtu raxti un Melo M.

Ar Martu Kristiānu Kalniņu un Raxtu raxtiem sadejoja arī Valmieras vājdzirdīgo bērnu internātvidusskolas dejotāji, bet ar dziedātāju Nikolaju Puzikovu — Valmieras speciālās pirmsskolas izglītības iestādes «Bitīte» dejotāji.

«Zaķīšu pirtiņa» un «Murrā, murrā, murr» izskanēja koncerta pirmajā daļā. Koncertā piedalījās vairāk nekā 170 bērnu un jauniešu.

Pirms lielā notikuma, kad visu dienu koncertzālē notika mēģinājumi, «Liesma» sarunājās ar fonda «Nāc līdzās!» valdes priekšsēdētāju Sarmu Freibergu, kura ir pārliecināta, ka, dodot iespēju bērniem ar īpašām vajadzībām iespēju parādīt savus talantus sev un citiem, izdodas sabiedrībai atklāt, cik dažāda ir cilvēku ar īpašām vajadzībām varēšana, cik liels ir viņu dvēseles spēks, talants. Sarma ir pārliecināta, ka lēni, bet tomēr sekmējas cilvēku ar invaliditāti integrācija sabiedrībā.

LIELKONCERTĀ būs tērpi, grims un priekšnesumi, kas gaišuma pārpilni. Šī bilde tapusi pirmdien, kad bērni un jaunieši ar īpašām vajadzībām piedalījās mēģinājumos. Uz skatuves Roberts Reingolds, Kristīne Kārkle-Kalniņa un Nāc līdzās! jauniešu kora meitenes. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru