2016. gads: arodizglītība Vidzemē

- 22.Marts, 2016
Laikrakstā

Ik gadus, pošoties tradicionālajām Vidzemes uzņēmēju dienām Valmierā, uz plašāku sarunu reģiona profesionālās izglītības mācību iestāžu pārstāvjus aicina LTRK Vidzemes reģionālās nodaļas vadītājs Juris Sleņģis. 15. martā uz domu apmaiņu bija ieradušies četri no pieciem aicinātajiem — Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Smiltenes tehnikuma un Alsviķu teritoriālās struktūrvienības direktors Andris Miezītis, Priekuļu tehnikuma un Ērgļu teritoriālās struktūrvienības direktora vietnieks Lauris Šķēle un Cēsu Profesionālās vidusskolas direktore Maira Apsīte. Nebija pārstāvēti vien mājinieki — Valmieras tehnikums.

JURIS SLEŅĢIS: «Profesionālās izglītības attīstībā kā centri tagad ir tehnikumi. Piemēram, Valmieras tehnikumā ieguldīti 12 miljoni eiro, izveidota tiešām laba bāze. Tomēr ir jautājumi, kuros joprojām netiekam uz priekšu, piemēram, mācību programmas, prakses vietas un sagatavoto speciālistu atbilstība darba tirgus pieprasījumam. Otra problēma Vidzemē — apmēram 30 kilometru rādiusā ir trīs centri, tehnikumi, kuros gandrīz puse mācību programmu līdzīgas. Aizvadītā gada griezumā LTRK Vidzemes reģionālā nodaļa kopā ar Vidzemes uzņēmējiem un arī vairāku pašvaldību pārstāvjiem veidojusi diskusiju par profesionālās izglītības problēmām, mums ir sagatavoti priekšlikumi — gan reģionālā, gan ministriju līmenī — par, mūsuprāt, darāmajiem darbiem. Tiesa, šis process nedaudz aizkavējies sakarā ar valdības maiņu.»

NODERĪGA DOMU APMAIŅA. Sarunā par vidējās un augstākās profesionālās izglītības problēmām pie viena galda (no kreisās) Vidzemes Augstskolas rektors Gatis Krūmiņš, Smiltenes tehnikuma un Alsviķu teritoriālās struktūrvienības direktors Andris Miezītis, Priekuļu tehnikuma un Ērgļu teritoriālās struktūrvienības direktora vietnieks Lauris Šķēle un Cēsu Profesionālās vidusskolas direktore Maira Apsīte.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru