1000 svētdienas ģimenē

- 6.Decembris, 2017
Veselība un labklājība
Laikrakstā

Maziem mirkļiem ir liela nozīme, uzskata vecāki, kuri savu darba dienu un vēl jo vairāk nedēļas nogales cenšas plānot tā, lai pēc iespējas vairāk brīvo brīžu pavadītu kopā ar bērniem.

«Darba ik dienu ir daudz. Protams, arī mūsu ģimenē griežas tas vāveres ritenis, bet piedomājam, lai pēc iespējas biežāk būtu kopā ar meitām. Mums visiem patīk aktīvi atpūsties, tāpēc nedēļas nogalēs esam laukā, dabā,» sacīja Elīna Salnīte. Salnīšu ģimene bija viena no sešām, kuru līdzcilvēki bija pieteikuši īpašam Labklājības ministrijas iniciētam pasākumam. Projekts «Maziem mirkļiem ir liela nozīme» ir ministrijas lolots, bet tajā iesaistās arī pašvaldības, reģionos notiek sarunu pēcpusdienas, izceļot ģimenes un viņu stāstus par to, kā kvalitatīvi pavadīt brīvos brīžus kopā ar atvasēm, tādējādi sekmējot bērnu attīstību un izaugsmi.

Valmieras integrētajā bibliotēkā, kur notika Valmierā paredzētā tikšanās, sanāca Bērziņu, Salnīšu, Rokpeļņu, Ločmeļu, Segliņu un Katanu ģimenes. Katrā no šīm ģimenēm aug divi vai trīs bērni un vecāki palīdz piepildīt viņu dienu, vedot uz dažādām nodarbībām — mākslas, mūzikas, sporta skolā, bet brīvdienās, brīvlaikos un atvaļinājumu laikā vecāki kopā ar bērniem ceļo un bieži bauda lauku dzīvi, ciemojoties pie vecvecākiem vai ģimenes draugiem.

BĒRNAM vajadzīga vecāku uzmanība un rūpes. Nav ideālu vecāku, tāpēc nav iespējams bērnam atdot 24 stundas diennaktī, bet vajag piedomāt, lai kvalitatīvi kopā pavadītu pusstundu vai stundu. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru