Zīmols «Valmiera» — augstākā kvalitāte

- 23.Septembris, 2014
Laikrakstā

Nesen notikušajā starptautiskajā pārtikas izstādē «Rīga Food 2014» pirmo vietu un zelta medaļu kefīra kategorijā saņēma AS «Valmieras piens»  kefīrs «Valmiera» ar tauku saturu 2,0%,  nenogatavinātā saldpiena siera konkursā pirmo vietu un zelta medaļu ieguva AS «Valmieras piens»  «Lapzemes siers»,  skābā krējuma konkursā ar tauku saturu 20% otro vietu un sudraba medaļu piešķīra AS «Valmieras piens» skābajam krējumam, bet trešo vietu un bronzas medaļu biezpiena ar tauku saturu 9% konkursā — AS «Valmieras piens» biezpienam.

RAŽOTNĒ. Ceļā pie pircējiem — «Valmieras piena» saldais krējums. Attēlā no kreisās: pieredzes bagātā ražošanas meistare Emīlija Lapa un  uzņēmuma tehnoloģe Aina Birn-bauma.

Ārijas Romanovskas foto

Atcerēsimies, ka pērnajā vasarā AS «Valmieras piens» ražotais «Ķimeņu siers» saņēma godpilno «Latvijas siera karaļa» titulu. Ieejot uzņēmuma «Valmieras piens» administrācijā, nevar nepamanīt arī daudzus citus iepriekšējo gadu apbalvojumus un Valmierā ražoto piena produktu augstākās proves apliecinājumus. Kā izdodas noturēt tik augstu pacelto kvalitātes latiņu un kas ir pamatā pārtikas ražotāja veiksmēm? Par to «Liesmai» stāsta AS «Valmieras piens» (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs MĀRIS CERS, uzņēmuma tehnoloģe AINA BIRNBAUMA un izstādē «Rīga Food 2014» apbalvoto produktu meistares EMĪLIJA LAPA un BAIBA OSTAŠOVA.Tradīcijas saglabājotMāris Cers: «Pašlaik «Valmieras piens» ražo 90 nosaukumu piena produktus. Gadu gaitā ir nomainījušās ražošanas iekārtas un tehnoloģijas, bet ir saglabāti zinošākie pārtikas ražošanas speciālisti, joprojām dzīvas ir labākās ražošanas tradīcijas un komandas vienotība. Mēdz teikt, ka ik pa sešiem septiņiem gadiem vajagot mainīt darba vietu, lai tajā neiestājas rutīna. Mūsu nozarē ir tieši otrādi — jo vairāk vienā vietā nostrādātu gadu, jo lielāka ir darbinieka pieredze un vērtīgāks pats speciālists. Tā, piemēram, godalgoto piena produktu meistare Emīlija Lapa uzņēmumā  nostrādājusi jau 48 darba gadus, tehnoloģe Aina Birnbauma — 35, bet otra godalgoto produktu ražošanas meistare Baiba Ostašova — 28 darba gadus. Pilnīgi nevietā ir uzskats par iesūnošanu. Kāda rutīna, ja gadu gaitā cik reizes uzņēmumā jau ir nomainītas tehnoloģijas, bet katrs jauninājums taču prasa  zināšanas un prasmes! Pilnībā nomainījusies arī visa uzskaite. Speciālisti iet laikam līdzi. Tā, piemēram, Emīlija ir atkal apguvusi visu jaunāko un bez problēmām strādā ar ražošanai nepieciešamajām programmām. Tā ir nepārtraukta attīstība, tajā pašā laikā saglabājot vērtīgāko no visa iepriekšējā, mācoties arī no savām kļūdām. Nenojaucot veco, top jaunais. Raksturīgi, ka ar šādu attieksmi strādā daudzi mūsu darbinieki. Tas arī, manuprāt, ir mūsu uzņēmuma panākumu pamatā. Nesen saņemtās godalgas apliecina, ka «Valmieras pienā» katrs darbinieks ir savā vietā un  katrs — no vadošajiem speciālistiem līdz cilvēkiem pie konveijera — ir savu darbu godprātīgi izdarījis, tādēļ paldies par izstādes zeltu, sudrabu un bronzu ir pelnījuši visi.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru