Par tikšanu pie karbonādes

- 2.Jūnijs, 2016
Viedokļi
Laikrakstā

Cūkkopim kā jebkuram lauksaimniekam problēmu gana. Arī mums tāpat kā piensaimniekiem visu laiku ir jārēķinās ar cenu svārstībām un tirgus līkločiem.  Ikdienas darbu ritmu krietni sarežģī arī tas, ka tuvākajā apkaimē nav vairs gaļas pārstrādes uzņēmumu, kur nodot dzīvās cūkas. Mums tuvākais ir Cēsu gaļas kombināts, kas pēdējo gadu laikā  ne reizi vien ir pirkts, pārdots un atkal pārpirkts. Ar cerībām uzņēmām ziņu, ka tas atkal atsācis ražošanu, diemžēl mums tur nav ko darīt, jo kombinātā pārstrādei iepērk tikai jaunlopus un liellopus.

Kaušanas pakalpojumi kopumā ir salīdzinoši dārgi. Tā, piemēram, z/s «Lelles» izmanto SIA «Ozoli» kautuvi Cempos, kur cūkas nokaušana izmaksā 17 eiro par galvu. Lai nokautu cūku, ir jānobrauc 35 km un pie tam vēl divas reizes. Dzīvos lopus paši aizvedam ar vienu auto, bet kautķermeņiem pakaļ dodamies jau ar citu — ar saldējamo iekārtu aprīkotu auto. Daudzi, to uzzinot, saka: cik tomēr tikšana pie karbonādes ir sarežģīta! Mēs gan tā vairs nedomājam, jo pie šādas kārtības un arī izdevumiem ir jau pierasts.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru