Lepnums Latvijai

- 17.Augusts, 2021
Sports
Laikrakstā

Piektdien Valmieras vieglatlētikas manēžā notika atjaunotā Jāņa Daliņa stadiona svinīgā atklāšanas ceremonija, kurā runas teica Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministre (IZM) Anita Muižniece, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības (VARAM) ministrs Artūrs Toms Plešs, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Žoržs Tikmers, Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidents Arnis Lagzdiņš un Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, klātesot izcilā soļotāja Jāņa Daliņa mazdēliem Pēterim Daliņam un Andrejam Jānim Daliņam ar ģimenēm. 

Anita Muižniece: «Šodien runājam par lepnumu, ka Valmiera kļūst par Vidzemes viegl­atlētikas centru, par to, ka, pateicoties šeit rīkotajām starptautiskajām sacensībām, Latvijas vārds izskanēs visā plašajā pasaulē un visi mūsu sportisti pēc tehniski izciliem treniņiem dosies pasaulē pierādīt, ka Latvija var.» 

Artūrs Toms Plešs: «Augstu sasniegumu sports un augsti panākumi gan Latvijas, gan Eiropas un visas pasaules mērogā nav iespējami bez spēcīgas, pamatīgas infrastruktūras, kas ir veltījums un ļoti nozīmīgs balsts mūsu sportistiem šeit. No VARAM viedokļa sports ir arī ļoti nozīmīgs veids, kā mēs varam attīstīt mūsu reģionus, uzņēmējdarbību tajos un kopumā radīt vilkmi Valmieras pilsētai un visai Vidzemei kopā. Tieši tamdēļ man ir liels prieks, ka arī VARAM varēja pielikt savu roku finansiāla atbalsta veidā tam, lai šis nozīmīgais sporta komplekss šeit taptu. Šādi atbalsta instrumenti, lai attīstītu sporta infrastruktūru, ir nepieciešami arī turpmāk, un šī iemesla dēļ VARAM šajā gadā palaidīs programmu futbola infrastruktūras pilnīgai sakārtošanai vislabākajā mērogā, kurā varētu startēt arī Valmiera. Domāju, ka šo lielisko infrastruktūru būtu liels lepnums redzēt arī pašam Jānim Daliņam, kurš bija mūsu pirmās olimpiskās medaļas izcīnītājs.»

PIRMS ZIEDU NOLIKŠANAS pie Jāņa Daliņa piemiņas akmens Valsts prezidents Egils Levits sasveicinās ar izcilā soļotāja mazdēlu Andreja un Pētera ģimenēm. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru