Līdz pirmajiem treniņiem atlicis pavisam nedaudz

24.Maijs, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Nebūs melots, apgalvojot, ka šonedēļ Eiropas BMX čempionāta sacensībām būvētajā trasē gāja karsti. Liesma Valmieras patlaban aktuālākajā celtniecības objektā pabija otrdien, kad tikko ieskrējušies precīzam un atbildīgam darbam bija pašmāju firmas Sidlu ceļi asfalta brigādes vīri. Jau noasfaltēta bija trases pirmā virāža, todien tika strādāts pēc skaita jau otrajā. Par šī darba niansēm un arī par to, kāpēc izmantotais asfaltbetons netiek vests no uzņēmuma Limbažu ceļi asfaltbetona rūpnīcas Valmierā, pastāstīja SIA Sidlu ceļi valdes loceklis Uldis Kalniņš:

«Asfalts, ko šeit klājam, nāk no Cēsu asfaltbetona rūpnīcas, kas pieder Smiltenes SIA 8CBR. Tas ir speciāli projektēts velo asfalts  šai trasei un tai līdzīgām vietām, lai būtu viegli iestrādājams ar rokām un pie veltņošanas būtu pēc iespējas ilgāka iespējamība šo masu blietēt. Šajā asfaltbetonā ir vairāk bitumena, arī sastāva rupjā daļa ir mazliet pamainīta, faktiski šī recepte būtiski atšķiras no tā asfaltbetona, kādu izmanto, piemēram, uz trotuāriem, jo šāds, trasē klājamais, segums tur būtu pārāk slidens. Tā kā mums šeit ir lielākoties roku darbs un blietēšana nenotiek ar tehniku, bet ar vibro blietēm, tad asfalts arī dabū savu raupjumu.»

Protams, praktiski jau pilnīgi gatavās BMX trases virāžu asfaltēšana ir tikai viens no būvlaukumā notiekošajiem darbiem, par kuriem īsas ekskursijas laikā apstāsta ģenerāluzņēmēja SIA Sanart projektu vadītājs Andris Treimanis:

«Var teikt, ka šobrīd mums atlicis vien smukumu sataisīt. Rīt (22. maijā) vedam šurp jau gatavos koka karkasus un sākam to montāžu starta estakādes telpu daļā. Augšpusē pie starta vietām sienas būs no metāla režģiem, tālāk uz leju no starta platformām – segtas ar koka paneļiem. Kā zināms, mums projekts sadalīts divās kārtās. Pirmajā ir pati BMX trase, tās labiekārtošana plus starta kalni, kas mums jau ir gatavi, tikai vēl margas jāpieliek.

DAUDZ PRECĪZA ROKU DARBA. Lai precīzi ieklātu īpašo asfaltbetonu BMX trases virāžā, lielākā daļa tehnoloģiskā procesa jāveic ar rokām. Mehanizācijas tik vien kā iekrāvējs, kas pa šaurajiem trases malas celiņiem izlīkumo ar karsto asfalta masu, pievedot to tieši ieklāšanas vietā, un vibro bliete, ar kuru visa 6 centimetrus biezā asfaltbetona kārta jādabū līdz pilnai gatavībai. Viss pārējais ir Sidlu ceļu vīru rokās!


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru