Valmieras Mākslas vidusskola būvē tiltu

- 19.Novembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Valmieras Mākslas vidusskola Nordplus projekta «Mākslas un dizaina profesionālās izglītības pieredzes apmaiņa Somijā» ietvaros ir sākusi jaunu sadarbību ar Oulu profesionālo koledžu.

Projekta ietvaros 25. — 31. oktobrī desmit cilvēku delegācija viesojās Oulu profesionālajā koledžā pašos Somijas ziemeļos. Pieci skolotāji no Valmieras Mākslas vidusskolas — Edgars Bogdāns, Aivars Benužs, Uģis Brālēns, Iveta Gudeta un Ineta Martinsone — vadīja nodarbības Somijas skolēniem un skolotājiem interjera dizainā, metāla dizainā, plakātu un logo animācijā, kaligrāfijā un modes dizainā. Pieci Valmieras Mākslas vidusskolas skolēni iepazinās ar mācību procesu Oulu profesionālajā koledžā, kurā mācās vairāk nekā 11000 audzēkņu dažādās nodaļās.

Esam priecīgi par uzbūvēto sadarbības tiltu, jo abas projektā iesaistītās puses ir atzinušas par vērtīgu turpmāko pieredzes apmaiņu un ciešas sadarbības veidošanu. Esam novērtējuši abu skolu spēcīgās puses. Valmieras Mākslas vidusskola var lepoties ar dizainu, akadēmisko zīmēšanu un gleznošanu, radošu pieeju un inovatīviem risinājumiem. Oulu profesionālā skola pārsteidz ar lielisku materiāli tehnisko nodrošinājumu, praksē balstītu apmācību un plašo dažādu nodaļu piedāvājumu. Skolā aktīvi darbojas skolēnu mācību uzņēmumi un kompetenču centrs.

NOTIKUSI pirmā Valmieras Mākslas vidusskolas un Oulu profesionālās koledžas Somijā mācībspēku tikšanās. No kreisās: Oulu profesionālās koledžas mākslas nodaļas mācību pārzine Anna Louekari, direktors Juha Virsiheimo, Valmieras Mākslas vidusskolas direktors Edgars Bogdāns, projekta koordinatore Ineta Martinsone, Oulu skolas projektu korordinatore Sonja Kurki. Uģa Brālēna foto

 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru