Sasniegumi motivē

- 22.Aprīlis, 2015
Izglītība
Laikrakstā

Valmieras Valsts ģimnāzijas skolniece Dace Terēze Ābrama latviešu valodas un literatūras valsts olimpiādē šogad ieguva 3. vietu.

«Mani motivē tas, ka varu būt labāka par citiem. Visus līdzšinējos skolas gadus esmu bijusi kaut kur augšgalā; ja sāku nolaisties zemāk, tad ir jāsaņemas, jātiecas atkal uz augšu, jābūt labākai par citiem. Tas varbūt  ir slikti, bet varbūt labi, kā uz to paskatās,» spriež Valmieras Valsts ģimnāzijas 12. klases skolniece DACE TERĒZE ĀBRAMA, kas latviešu valodas un literatūras valsts olimpiādē ieguvusi godpilno 3. vietu.

«Necerēju, ka būs tik labi, bet 9. klasē pēc Priekuļu novadā dabūtās pirmās vietas mans mērķis šogad bija iegūt pirmo vietu Valmieras novadā. Gribējās piedzīvot tādu kā deja vu sajūtu, lai pēdējā vidusskolas gadā viss izdodas. Tā īsti pat tam negatavojos un nemācījos, bet kaut kā sanāca, ka, iegūstot pirmo vietu Valmieras un starpnovadu olimpiādē, tiku uzaicināta uz Rīgu. Dienā, kad bija jābrauc, saslima mana latviešu valodas skolotāja Sarmīte Rudzīte, kas teica, ka pašai vien jātiek galā un olimpiādē jāpiedalās. Nebija ne jausmas, kā nokļūt Humanitāro zinātņu fakultātē, tāpēc bija neliels uztraukums arī par to, ka blakus nebūs skolotājas ar savu padomu un mierinājumu, bet kaut kā autobusā uztraukums pazuda un paļāvos uz to, ko zinu.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru