Kad dzērvene ar kāpostu draudzējas

- 6.Novembris, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Aukstuma nenobaidītie

Kaut arī siltums atgriezies, par neseno aukstumu Valmieras tirgū atgādina salmeņu un vainadziņos iepīto kaltēto puķu uznāciens dzīvo ziedu vietā. Nopietnākie tirgotāji, vien pāris saltos rītus paviljonos pamukuši, gan atkal ir pie āra tirgus galdiem. Kad jautāju Zentai, vai ir vērts tirgošanu ārā turpināt, viņa teica, ka ir gan, jo te tomēr prece pārskatāmāk un acīs krītošāk izliekama nekā telpu šaurībā. Tādēļ,  kamēr  traki mīnusi neuzskriešot, vilkšot vien silto jaku mugurā, vilnas zeķes zābakos, un kas gan varot būt labāks par  Valmieras vidū  svaigā gaisā pavadītu dienu. Pat ja reizēm tirgošanās rezultāts esot vien +10 eiro nulles tuvumā. Pirms mājā braukšanas par tiem 10 eiro vismaz paviljonā ne vien pietiekami lētu pienu, bet arī dažāda treknuma krējumu, biezpienu un sviestu varot nopirkt.

Piena gardumi

Kā teic kāda pircēja paviljonā pie piena produktu letes, te patiešām esot laba izvēle gan tām kundzēm, kas grib notievēt, gan dažādi gardumi tām, kuras vēl par figūru nav sākušas pat domāt. Pēdējās droši vien ieinteresēs no Talsu puses atvesti jaunumi — karamelizēts piena krēms (3,40 eiro kg), biezais upeņu jogurts (2,67 eiro) vai  apmēram par eiro lētākais dzeramais melleņu jogurts. Ja nu kāds ko interesantāku un kārumam grib,  it sevišķi sestdienās esot jāsteidz rīta pusē, citādi jau ap pusdienas laiku tukšo spainīšu te  vairāk nekā pilno.

SADERĪGI. Dzērvenes un skābēšanai domātie kāposti ir kā vienots veselums. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru