Jubilejas garšu meklējot

- 11.Marts, 2015
Pilsētās un novados
Laikrakstā

No 24. līdz 28. februārim Rīgā, Gulbenē, Rēzeknē, Jēkabpilī, Daugavpilī, Valmierā, Cēsīs, Saldū, Liepājā, Talsos un Jelgavā notika alus darītavas Aldaris organizētās alus degustācijas, lai izvēlētos jaunās Aldara alus šķirnes garšu.

Valmierā degustācija notika 26. februāra vakarā naktsklubā Kāre. Klātesošos vispirms nelielā ekskursijā alus pasaulē izvadāja degustāciju vadītājs jeb smalkā vārdā alus someljē Andris Rasiņš, pastāstot par senā dzēriena galvenajām sastāvdaļām — ūdeni, iesalu, apiņiem, raugu — un kā šo komponentu proporcijas ietekmē alus krāsu, garšu un aromātu.

Pēc izglītojošās lekcijas tika izgaršoti trīs dažādu lager alus šķirņu paraugi, katras šķirnes īpašības ar atzīmēm no 1 līdz 7 fiksējot speciālā anketā un novērtējot kopumā pēc 10 ballu skalas.

Aldaris jau iepriekš iesaistījis Latvijas alus cienītājus dažādu alus šķirņu radīšanā un izvēlē — arī savu tagadējo vārdu alus darītava, kurai šogad aprit 150 gadi, ieguva publiskā aptaujā 1937. gadā, kurā piedalījās 3339 iedzīvotāji, par labāko  nosaukumu izvēloties tieši Aldari.

Latvijas alus cienītāju izvēlētā Aldara 150 gadu jubilejas alus šķirne veikalu plauktos parādīsies maijā.

DEGUSTĀCIJAS dalībnieki ieklausās someljē Andra padomos.

Anta Lūsas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru