Jērcēnos, kur mednieki rosās

3.Jūlijs, 2019
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Jērcēni ir viens no pazīstamākajiem Strenču novada pagastu centriem. Te ievērojamas un plašāku interesi raisošas ir trīs lietas – Jērcēnu muižas ēka, simt metru attālumā no tās mednieku biedrības Jērcēni galvenais komandpunkts un vēl dažus kilometrus tālāk esošais Sedas purvs, kura ūdens plašumi vilina gan medniekus, gan makšķerniekus, gan arī vienkārši dabas baudītājus.

Mans sarunas biedrs ir Jērcēnos labi pazīstams vīrs JĀNIS ENCE, ar viņu tiekamies Jērcēnu mednieku pašu rokām atjaunotajā namiņā.

Kas tu pats te, Jērcēnos, esi? Zinu, ka pie tevis jābrauc pēc copes atļaujām Sedas purvā, taču tas jau tikai tāds administratīvs darbiņš...

To pat tā grūti dažos vārdos izstāstīt... Man ir zemnieku saimniecība Laidavas. To dibināju 2003. gadā ar mērķi sniegt pakalpojumus Sedas purvā. Savos pirmsākumos Laidavas iznomāja laivas gan makšķerniekiem, gan medniekiem, gan vienkārši dabas baudītājiem vairāku gadu garumā. Pērn tika iegūts atbalsts LEADER programmā, realizējot projektu Aktīva atpūta zemnieku saimniecībā Laidavas. Iegādājāmies sešus lielos četrmetrīgos SUP dēļus un 10 jaunas laivas. Iepriekšējās mūsu laivas jau ir pietiekami ilgi lietotas, gribējās kaut ko labāku. Vēl tika iegādāta mobila – uz piekabes – pirts muca, kas cilvēkiem ļoti patīk, un arī drons, ar kura palīdzību, iepriekš vienojoties, atpūtniekiem iespējams savus piedzīvojumus Sedas purvā iemūžināt nelielā video filmiņā vai arī vienkārši, piemēram, braucienu ar SUP dēli fiksēt digitālās fotogrāfijās. Jo šobrīd Latvijā un arī pie mums Sedas purvā sācies īsts SUP dēļu bums! Iegādājāmies lielos dēļus, jo tie ir stabilāki. Priekšrocība Sedas purvam supošanā ir tā, ka šeit ir mazās saliņas, kur jebkurā brīdī var satikties ar kādu putnu, var arī izbraukt pa dažādiem dabas veidotiem labirintiem. Tā nav braukāšana pa pliku ūdeni, kā tas varbūt ir Burtniekā, jūrā vai Vaidavas ezerā. Šeit cilvēkiem ir interesanti, un lielākā interese ir romantiķiem, kuri brauc, lai četros no rīta uz SUP dēļa purva vidū sagaidītu saullēktu vai arī savā kompānijā vakarā sagaidītu saulrietu...

VISS KĀRTĪBĀ – VARAM SĀKT! Jānis Ence (no labās) un pasākuma vadītājs Modris Kokins kādu mirkli pirms Livonijas kulinārās garšas meistarklases ar šefpavāru Māri Jansonu atklāšanas Jērcēnmuižā 2018. gada 8. septembrī.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru