Četri reģioni, daudz gardumu

- 29.Jūnijs, 2017
Laikrakstā

Biedrība «Siera klubs» un Latvijas Maiznieku biedrība sadarbībā ar Skrundas novada domi, Valmieras pašvaldību un Valmieras Kultūras centru, Rēzeknes, Jelgavas un citu lielāko pilsētu pašvaldībām, ar Latvijas piena pārstrādes un maizes ražošanas uzņēmumiem pirmo reizi Latvijā organizē četru reģionu konkursu «Tautiskie raksti siera, biezpiena un maizes gardumā».

Konkurss norisinās četros posmos — katrā Latvijas reģionā, tostarp Vidzemē — 29. jūlijā Valmierā, pilsētas svētkos. Tā ideja ir popularizēt Latvijā ražoto piena produktu un maizes ēšanas tradīcijas, izstrādāt jaunas vai uzlabot esošās piena produktu un maizes svētku gardumu receptes (tortes, ruletes, cepumi, sacepumi u.c.), kuru sastāvā izmantots Latvijā ražotais siers, biezpiens, saldais un skābais krējums un citi piena produkti un Latvijā ceptās maizes, kā arī citi saderīgi produkti. Ceram, ka konkurss palīdzēs pilnveidot prasmi un zināšanas, popularizēt novadu godu saimnieču, kulināru, maiznieku - konditoru un mājsaimnieču pieredzi un tradīcijas, konkursa gaitā sadarbosimies ar mācību iestāžu audzēkņiem un pasniedzējiem, latvisko tradīciju turpinātājiem nākotnē.

Esam ieteikuši potenciālajiem dalībniekiem garduma noformējumā (dekorējot virsmu, izvēloties izstrādājuma formu) ietvert latvisko rakstu un krāsu elementus, garduma pasniegšanu svētku galdā veidot jaunā kvalitātē, kur savijas senie raksti, tautas folklora un mūsu tautas kultūras mantojums.

Piedalīties konkursā aicinām jebkuru cilvēku, arī juridiskas personas, kas vēlas parādīt savu prasmi, gatavojot konkursa meistardarbu.

Piedalīsimies! Pieteikums konkursam jāraksta brīvā formā un jānosūta uz e-pastu: sieraklubs@inbox.lv vismaz septiņas dienas pirms konkursa katrā novadā. Katrs konkursa dalībnieks ierodas uz konkursa norises vietu ar mājās gatavotu siera, biezpiena un maizes gardumu svētku galdam, kura svars ir četri kilogrami. Stundu pirms konkursa sākuma dalībnieks iesniedz savu meistardarbu žūrijas komisijas sekretariātā, norādot sava meistardarba nosaukumu. Gardums būs arī jāprezentē un vēlāk žūrijai jāiesniedz receptūra – apraksts.

Meistardarba gatavošanā jāizmanto Latvijā ražoti piena produkti un maize pēc izvēles, to var papildināt ar jebkuru citu Latvijā ražotu produktu. Visām izmantotajām sastāvdaļām jābūt lietojamām uzturā, ideālā variantā izmantojam dabīgās garšvielas un krāsvielas. Konkursā būs balvas un diplomi, pirmo trīs vietu ieguvējiem arī trīs dienu apmaksāts iepazīšanās brauciens uz Briseli un Eiropas Parlamentu. Konkursa laikā meistardarbus vērtēs arī skatītāji, piešķirot Simpātiju balvu, žūrija ir tiesīga piešķirt papildu balvu par nomināciju «Pārsteigums».

VALMIERĀ. Vanda Davidanova Siera dienā Pilsētas svētkos pērn augustā. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru