Cēsu kūka

- 31.Jūlijs, 2014
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Rīgas ielā sestdien tirdziņš nenotiek, tāpēc tas, ka pavisam nejauši tieku pie gabaliņa īpašās «Vispasaules Cēsnieku dienu» tortes, ir laimīgs gadījums allaž smaidīgā Aigara Strausa izskatā. Par viņa saistību ar Cēsu svētku nedēļu «Liesmā» plašāk rakstīju maijā. Vispirms Aigars no «Vinetas un Allas Kārumlādes» uz fotosesiju aiz rokas izved abas saimnieces, pēc tam Alla man pastāsta par īpašo Cēsu torti. Arī nomēģinu gabaliņu — garda! Starp citu, šajās telpās savulaik bija Cēsīs pats galvenais fotosalons, kurā savu apgredzenošanu lepnās bildēs fiksējuši simtiem, ja ne tūkstošiem jauno pāru, tostarp, arī šo rindu autors.

Stāsta Alla OldermaneVadzinska:

Par godu «Vispasaules Cēsnieku dienām» nolēmām uztaisīt kūku. Ja jau cēsnieki ir pasaulē, tad arī tās garšas ir dažādas. Latvijas medus, tad mango un marakuja, kas ir nelatvisks, ārzemnieciks — tāpat kā daudzi latvieši, kas tagad dzīvo ārzemēs. Tad vēl latviešu upeņu krēma kārtiņa, un kopā sanāca brīnišķīga kūka!

SATIKŠANĀS PIE KĀRUMIEM. Abas «Kārumlādes» īpašnieces (no kreisās) Vineta Žamoidika un Alla Oldermane–Vadzinska kopā ar absolūti pozitīvo sirmkrēpaino puisi Aigaru Strausu.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru