1500: ar velosipēdu apkārt Latvijai

- 20.Jūlijs, 2016
Tūrisms un daba
Laikrakstā

Pēc divām nedēļām, 3. augustā, četru studentu komanda dosies ceļojumā apkārt Latvijai, lai īstenotu projektu On The Border (Uz robežas). 23 dienu garajā ceļojumā ar velosipēdu tiks mēroti gandrīz 1500 km, uzsākot un noslēdzot braucienu galvaspilsētā Rīgā. Brauciena laikā tūristu gids un velo entuziasts Toms Treimanis un viņa filmēšanas komanda iepazīsies ar latvisko dzīvesveidu, tradīcijām un vērtībām.

Ko mūsdienās nozīmē būt latvietim? Atbildi uz šo jautājumu meklēs komanda, kuras sastāvā ir Toms Treimanis, operators un montāžas speciālists Roberts Pogožeļskis, producente Agnese Lāce un režisors Miks Jeluškins, gan sarunās ar vietējiem iedzīvotājiem, gan nejauši satiktiem ceļotājiem par viņiem svarīgām tēmām. On The Border veidotāji ir pārliecināti, ka arī šodien Latvija ir pilna rūpīgi glabātu kultūras noslēpumu un tradīciju, kas raksturīgas katram novadam, kā arī gudru cilvēku un apbrīnas vērtu stāstu, ko uzklausīt.

«Ideja radās pavisam nejauši, īstajā laikā un īstajā vietā, sastopoties vēlmei ar jau sen lolotu sapni par Latvijas glabāto vērtību skatīšanu aci pret aci. Ar mērķtiecību un uzsvaru uz to, kas šobrīd ir aktuāls, tika noteiktas galvenās vērtības, kurām sekot visa brauciena laikā — skatīties tālāk, redzēt plašāk un darīt vairāk,» atklāj On The Border komanda.

Projekta galamērķis ir kultūrvēsturiskā mantojuma izstrāde unikālas daudzsēriju dokumentālās filmas formātā, to papildinot ar vēl nebijušu publiski pieejamu digitālu velo maršrutu, iekļaujot lielāko daļu Latvijas robežteritorijas.

On The Border projektu atbalsta Augstskola RISEBA, RISEBA Studējošo pašpārvalde, Vidzemes Augstskola, Green Novice, Gandrs un Isostar Latvija.

APŅĒMĪGI. On the Border komanda Sietiņiezī.

Komentāri
Pievienot komentāru