Valmieras/ORDO iesaukums U18 izlasē

22.Jūnijs, 2018
Sports
Laikrakstā

18. jūnijā gatavošanos Eiropas U18 čempionātam basketbolā uzsāka Latvijas junioru izlase. Uz vietu junioru izlases sastāvā pretendēs trīs Valmiera/ORDO spēlētāji Anrijs Miška, Ojārs Bērziņš un Dāvids Vīksne, kā arī Valters Vēveris no Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola. Pēc valstsvienības galvenā trenera Artūra Visocka-Rubeņa uzaicinājuma izlases treneru korpusam, kurā jau bija Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola galvenais treneris Roberts Zeile, pievienojies arī Valmiera/ORDO treneris Gatis Melderis. Eiropas U18 čempionāts no 28. jūlija līdz 5. augustam notiks Latvijā.

Anrijs, Ojārs un Dāvids aizvadītajā sezonā tā pa īstam spēra pirmos soļus profesionālajā basketbolā, viņiem tika atvēlētas svarīgas lomas Valmiera/ORDO atjaunotajā komandas modelī. Spēka uzbrucējs Anrijs Miška OlyBet LBL turnīrā vidēji mačā izcēlās ar 5 gūtajiem punktiem un 3 atlēkušajām bumbām (BBL 5,1+3,3 AB), vieglais uzbrucējs Dāvids Vīksne LBL vidēji spēlē guva 4,5 punktus un izcīnīja 2,2 bumbas,(BBL 8,8+1,7RP), savukārt gadu jaunākais valmieriešu saspēles vadītājs Ojārs Bērziņš LBL vidēji mačā atzīmējās ar 5,1 punktu un 2,1 rezultatīvu piespēli (BBL 5,8+2,4RP). Anrijam un Dāvidam tā bija trešā sezona Valmiera/ORDO jaunatnes sistēmā, savukārt Ojāram — jau ceturtā.

Valmiera/ORDO treneris Gatis Melderis tiek uzskatīts par jauno spēlētāju teicamu sagatavotāju, Valmieras pilsētas galvenajā basketbola komandā viņš nostrādājis astoņas sezonas. Augstāko rezultātu kā komandas galvenais treneris Gatis sasniedzis 2009./2010. gada sezonā, kad viņa vadītā BK Valmiera iekļuva LBL pusfinālā, bet vēsturiskajā LBL čempiontitula sezonā (2015./2016.) viņš bija Roberta Štelmahera asistents.

Gatim Melderim kā trenerim šis būs pirmais Eiropas čempionāts. Anrijs Miška līdz šim piedalījies trijos — U16 (2015.) un (2016.) un U18 (2017.), Dāvids Vīksne startējis divos — U16 (2016.) un U18 (2017.), savukārt Ojārs Bērziņš 2017. gada vasarā ar Latvijas U16 valstsvienību sasniedza Eiropas kadetu čempionāta ceturtdaļfinālu.

Latvijas U18 izlase A apakšgrupas turnīra spēles aizvadīs Ventspilī, kur mērosies spēkiem ar Horvātijas, Grieķijas un Itālijas vienaudžiem. Turnīra izšķirošās cīņas, sākot no ceturtdaļfināla, norisināsies Rīgā.

ČETRI NO SEŠIEM. Valmiera/ORDO pienesums Latvijas U18 junioru izlasei: (no kreisās) Gatis Melderis, Dāvids Vīksne, Ojārs Bērziņš un Anrijs Miška. Foto no Valmiera/ORDO arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru