Ir māksla būt uzņēmējam

- 6.Aprīlis, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Vakar koncertzālē Valmiera otro gadu pēc kārtas Mākslas mēneša ietvaros norisinājās forums Māksla būt uzņēmējam.

«Kā redzam ārā, pavasaris beidzot ir klāt, un līdz ar to Valmierā ir sākušās arī Mākslas dienas. Tās noritēs visu aprīli ar virkni burvīgu pasākumu, kurus noteikti ir vērts apmeklēt. Mums šķiet, ka uzņēmējdarbība arī ir ļoti radošs process, kas prasa gan spēju radīt, pielāgoties un mainīties, gan meklēt dažādus radošus risinājumu, formas, kā darīt labāk. Tā prasa arī iedvesmu un iedvesmotājus. Tāpēc mums likās pilnīgi  loģiski, ka Valmieras Mākslas mēneša ietvaros arī šogad notiek uzņēmējdarbības forums Māksla būt uzņēmējam,» foruma atklāšanā tās dalībniekus uzrunāja Valmieras Attīstības aģentūras valdes locekle, foruma moderatore Sanda Serafinoviča.

Šogad forumā ar saviem uzņēmējdarbības stāstiem kā lektori uzstājās pasākumu aģentūras EŽI radošais direktors, pasākumu vadītājs Uģis Melders (ar lekciju Pīļu dīķis), Wunder Latvia vadītājs Ernests Gabrāns (Kā būvēt ilgtermiņa attiecības ar Millenials paaudzes darbiniekiem), RE:TV valdes priekšsēdētājs Ingemārs Vekteris (Kā noķert klientu), virtuālās realitātes tehnoloģiju uzņēmuma Vividly vadītāja Gunita Kulikovska (Ko nozīmē draudzēties ar startup), priesteris Ronalds Melkers (Vērtībās balstīta uzņēmējdarbība), investīciju baņķieris Ģirts Rungainis (Pārsteigums vai likumsakarība), eksporta konsultāciju uzņēmuma Gateway&Partners vadošā eksperte Krista Pētersone (Kā konkurēt eksporta tirgos, kad neesi lētākais), WRONG Digital sociālo mediju direktors Vilhelms Meisters (Jēgpilna digitālā komunikācija — kā būt pamanāmiem internetā), Kultūras ministrijas ES kultūras kontaktpunkta nodaļas vadītājs Andrejs Lukins (Radošā Eiropa) un Eiropas Komisijas ekonomists Mārtiņš Zemītis (Eiropas nauda Latvijā 2020+).

Forumu organizēja Valmieras Attīstības aģentūra sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Europe Direct informācijas centru Valmierā. Foruma tiešraidi arhīvā iespējams noskatīties makslabutuznemejam.lv.

FORUMĀ Wunder Latvia vadītājs, valmierietis Ernests Gabrāns dalījās pieredzē darba attiecību veidošanā ar tā sauktajiem mileniāļiem — paaudzi, kas uzaugusi tehnoloģiju pārmaiņu laikmetā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru