«Burt nieks Latvijai» soliņu stāsti

- 23.Novembris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Pagājušā gada augustā Valmieras novada fondā svinīgajā līgumu parakstīšanā starp 14 nevalstiskajām organizācijām, kuras saņēmušas finansiālu atbalstu savām idejām Latvijas Republikas Kultūras ministrijas un Valmieras novada fonda organizētajos projektu konkursos, bija arī biedrība «Burtnieku kultūrvide». Projekta ietvaros tika izgatavoti seši dažādi soliņi ar interesantiem uzrakstiem un atbilstošu vizuālo noformējumu, izceļot katram Burtnieku novada pagastam raksturīgo.

Šogad, pateicoties Valmieras novada fonda un LR Kultūras ministrijas atbalstam, soliņu projekts tika turpināts. Ir tapis video rullītis, lai vizualizētu un atdzīvinātu soliņu stāstus.

Turpinot aizsākto sadarbību ar pagastu biedrībām, iesaistot aktīvus novada iedzīvotājus, vietējos uzņēmējus un tūrisma pakalpojuma sniedzējus, visu vasaru notika radošs darbs pie video materiāla filmēšanas.

Video rullītis ietver un saglabā šodienas vērtības, cilvēkus un sajūtas, tas būs interesants tūristu piesaistes materiāls, kas pavasarī tiks prezentēts kopā ar tūrisma maršrutu, kurā soliņi būs galvenie pieturas punkti. Lai video materiāls ātrāk un ērtāk būtu pieejams, pie katra soliņa būs piestiprināts QR kods (divdimensiju svītrkods), kas pārnesīs informāciju uz jaunākās paaudzes mobilajiem telefoniem.

Pēc video «Soliņu stāsti» pirmizrādes, kas notika 18. novembrī Burtnieku pagasta kultūras centrā, to var redzēt arī vietnē youtube.com, Burtnieku novada mājaslapā un sociālajos tīklos. Paldies visiem un katram, kas iesaistījās projekta realizēšanā! Šis ir mūsu stāsts, Latvijas simtgadi sagaidot.

ĒVELĒ filmēšana notika dienā, kad ēvelieši pirms mācību gada sākuma pagasta centrā veidoja rudens ziedu kompozīcijas. Emīla Vanaga foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru