Rokdarbnieces darina cimdus un zeķes Ziemassvētku tirdziņam Gīterslo

- 25.Novembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Ik pēc diviem gadiem sadraudzības partneri Gīterslo apriņķī Vācijā ielūdz biedrības «Valmieras – Gīterslo reģionu sadarbībai» pašvaldību rokdarbnieces piedalīties Ziemassvētku tirdziņā Vīdenbrikas vecpilsētā.

Šodien čaklo novada adītāju darbi satek Kocēnu novada pašvaldībā, bet pirmie raibu raibie cimdi skaistās krāsās un siltas zeķes īstu vīru kājām tika atvestas jau pirms dažām dienām. Arī Austra Grīnfelde no Rubenes nospriedusi: satiksme laba, darbi gatavi, jāsēžas autobusā un jāaizved.

Viņa pastāsta, ka par iespēju piedalīties vācu tirdziņā uzzinājusi nejauši, kad domes deputāte Sarmīte Bračka, sveicot sirmo kundzi 85. dzimšanas dienā, iepazinusies ar čaklās adītājas un tamborētājas darbiem un mudinājusi neturēt sveci zem pūra. Kundze rāda dubultā adījuma dūraiņus, arī tamborētos un virsrakstā adītos, kurus darināt Rubenes sievas iemācījušās pagājušajā gadā pulciņa nodarbībās. Protams, noadīts pulka zeķu pāru, abām meitām, četriem mazbērniem, pieciem mazmazbērniem esot tik daudz sadāvināti, ka labu laiku pietikšot. Pūrā ir arī košas tamborētas sedziņas no izārdītiem humpalu džemperiem, aci piesien batikotās dzijas šalle, arī interesantā tehnikā skrupulozi izceikināta šallīte, uz speciālas dakšas iztamborētas, abām meitām uzdāvinātas šallītes.

ADVENTA LAIKA TIRDZIŅĀ Gīterslo apriņķī piedāvājumā būs arī rubenietes  Austras Grīnfeldes adītās zeķes un skaisti tamborēti cimdi. Jāņa Līgata foto 


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru