Veide uzvar Jelgavā

- 25.Maijs, 2015
Sports
Laikrakstā

Nedēļas nogalē Zemgales Olimpiskā centra trasē Jelgavā norisinājās Latvijas lielākā BMX riteņbraukšanas seriāla SMScredit.lv BMX čempionāta otrais posms. Dažādās vecuma grupās uz starta kopumā stājās 298 dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Lietuvas un Krievijas BMX klubiem.

Jelgavā esošie Mītavas kumeļi ir viens no senākajiem BMX klubiem Latvijā. Katru gadu šeit notiek arī Latvijas mēroga sacensības. Kopš Zemgales Olimpiskā centra izveidošanas BMX trase piedzīvoja pilnīgu rekonstrukciju, kļūstot par vienu no modernākajām BMX būvēm Latvijā. Šajā gadā atšķirībā no iepriekšējās sezonas pārmaiņas skārušas pēdējo taisni. Mītavas kumeļi bija  sagatavojuši ļoti labas kvalitātes trasi, un arī sacensības aizritēja raiti un kvalitatīvi.

Liels dalībnieku skaits šoreiz startēja Pro Open grupā, kur sacenšas elites un junioru grupu braucēji. Pavisam šajā konkurencē uz starta izgāja 19 sportisti, tostarp Jelgavā karjeru uzsākušais 2014. gada Eiropas junioru vicečempions Kristens Krīgers, kā arī šī gada Eiropas kausa izcīņas Francijas posma trešās vietas ieguvējs elites grupā Rihards Veide. Viņiem konkurenci solījās izrādīt citi pašmāju braucēji, kā arī Krievijas un Lietuvas izlases sportisti.

RIHARDS VEIDE. Ervija Rītiņa foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru