2017. gadā — teātra leģendai Pēterim Lūcim 110

- 9.Decembris, 2015
Kultūra un izklaide
Laikrakstā

Tautas mīlētā režisora jubilejai skatuves mākslas producentu kompānija Pigeon-Bridge un Valmieras teātris ar Kultūrkapitāla fonda atbalstu iecerējuši veltīt jaunās režisores Elīnas Cērpas skatuves darbu «Bērni iet».

LAI IZDODAS! Pētera Lūča skatītāju pēcpusdienas dalībnieki no sirds to novēlēja jaunajai režisorei Elīnai Cērpai (vidū). Gata Priednieka-Melnača foto

Lai iegūtu pēc iespējas vairāk atmiņu stāstu par P. Lūča izrādēm, viņa Valmieras laiku un unikālo skatītāju mīlestību visā Latvijā, Elīna Cērpa ar domubiedriem aicināja satikties atmiņu pēcpusdienā Valmieras teātrī.«Nevarēju neatnākt,» saka Vitas kundze no Valmieras pagasta, «režisora pēdējā izrāde, ko vēl kā vidusskolniece redzēju un kas ļoti patika, bija «Broudija pils». Cilvēciska, pamatīga, ar īstām dekorācijām, tērpiem. Neaizmirstama ir «Akmens ligzda» (tā ilgus gadus kļuva par teātra repertuāra spēcīgu balstu) ar Elzu Barūni, «Meldermeitiņa», dzeja, kā to runāja tikai Pēteris Lūcis,» viņa priecājas, ka teātris pēc tikšanās piedāvājis iespēju noskatīties vienu no jaunākajām teātra izrādēm «Eņģeļa kreisais spārns», toties nedaudz ir noskumusi, ka nav izdevies dabūt biļetes uz tuvākajām «Rudenīgā blūza» izrādēm, tik skatītāju pieprasīts jau ir šis iestudējums.Bet kāpēc Valmieras meiteni, jaunās paaudzes režisori, kas mācījusies un pirmo pieredzi ieguvusi ārpus Latvijas, Elīnu Cērpu ieinteresējis Pētera Lūča darbs un dzīve un radusies ideja veidot par režisoru izrādi?


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru