Zīmols «Uz kūko» – mājražošana un meistarklases

- 11.Septembris, 2020
Mājā un sētā
Laikrakstā

Atverot mājaslapu www.novadagarsa.lv un ieejot sadaļā Burtnieku novads, var lasīt: «Rencēnos ANETE ĀDAMSONE gatavo vairāku veidu kūkas, makarūnus, kēksiņus, zefīrus un citus konditorejas izstrādājumus. Tā ir Anetes sirdslieta kopš bērnības. Atzīta mājražotāja. Jauns pakalpojums, ko vēlas attīstīt, ir meistarklases.»

Mamma teica: «Cep pati!»

Ar Aneti tiekamies Rencēnu centrā, kur kultūras nama otrajā stāvā viņai nu jau vairākus mēnešus ir pašai sava ražotne un reizē arī atbilstoši aprīkota telpa meistarklasēm. Viss vēl ir vīra Edgara Ādamsona rokām svaigi izremontēts. Tas no novada pašvaldības īrētajā platībā noticis samērā nesen – Covid ierobežojumu laikā.

Zinot, ka Anete kūkas cep kopš bērnības, vispirms vēlējāmies dzirdēt par to, kā tad tas aizsācies. Anete saka: «Cik vien sevi atceros, tik arī mūsmājās manās jubilejās un citos svētkos mamma cepa īstu lauku torti. Jubilāram augot, arī prasības pēc citām svētku kūkām pieauga, tādēļ mamma reiz teica: «Ja vēlies kārumu dažādību, tad cep pati!» Un cepu ar’! Gadiem ejot, arvien izdomāju ko nebijušu, un man joprojām patīk improvizēt. Nu jau manā pieredzes pūrā ir vairāk nekā desmit dažādas kūkas. Cenšos neuzbāzīgi tās ieteikt arī saviem pasūtītājiem.»

«UZ KŪKO» VIRTUVĒ. Anete Ādamsone, rādot savu jaunāko meistarstiķi. A. Koziņeca foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru