AS «Valmieras piens» ražotajam «Lakto» — «Riga Food 2018» bronzas medaļa

- 7.Septembris, 2018
Laikrakstā

Latvijas Piensaimnieku centrālās savienības speciālistes Kristas Garkalnes «Liesmai» atsūtītajā informācijā teikts: « 5. septembrī starptautiskajā izstādē «Riga Food 2018» paziņoti un apbalvoti Latvijā ražoto augstas kvalitātes piena produktu konkursa uzvarētāji vairākās  kategorijās: «Gada jaunais produkts», «Biezpiens ar tauku saturu 0,5%», «Goudas tipa sieri», «Kefīrs ar tauku saturu līdz 2,5 %» un «Saldie biezpiena izstrādājumi».

Konkursa mērķis ir popularizēt piena produktu lietošanu Latvijas iedzīvotāju uzturā, kā arī apkopot piena pārstrādes uzņēmumu un meistaru pieredzi jaunu produktu ražošanā, parādot Latvijas iedzīvotājiem uzņēmumu prasmes un spējas ar katru gadu vairāk saražot ne tikai kvalitatīvas jau stabilas vērtības produktus, kā, piemēram, biezpiens, siers un krējums, bet arī arvien pārsteigt vietējo pārtikas produktu patērētājus ar jaunām, pārsteidzošām un vēl nesavienotām garšu kombinācijām.

2017./ 2018. gada jauno produktu konkursa «Skābpiena dzērienu un skābā krējuma» grupā 1. vieta un starptautiskās izstādes «Rīga Food 2018» zelta medaļa un atzinības raksts piešķirts AS «Tukuma piens» ražotajam «Turku jogurtam» (meistare LINDA LIETIŅA), 2. vieta — «Riga Food 2018» sudraba medaļa un atzinības raksts piešķirts AS «Jaunpils pienotava»  ražotajai «Rjaženkai» (meistare LIENE JURĒVICA), 3. vieta un starptautiskās izstādes «Riga Food 2018» bronzas medaļa un atzinības raksts piešķirts AS «Valmieras piens» ražotajam «Lakto» — raudzētam piena produktam ar zaļo ābolu piedevu (meistare AINA BIRNBAUMA). Apsveicam!

Plašāk par izstādes aktualitātēm, par pārējās kategorijās apbalvotajiem produktiem un to Meistariem var lasīt www.rigafood.lv, kā arī sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood.

MEISTARE. Anita Birnbauma: «Raudzētais piena produkts «Lakto» top bez konservantiem, sintētiskiem aromatizētājiem, krāsvielām un arī bez cietes, tādēļ šis produkts satur ļoti vērtīgas acidofilās un bifidobaktērijas. Daudz darām, lai saglabātu savu produktu sēnītes. Tās katru dienu apčubinām, kultivējam un audzējam. Tas pats notiek arī ieraugiem. Katram produktam ir savs veids un prasības.» Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru