Svētki ielās un laukumos

- 28.Jūlijs, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Trīs dienas vasaras vidū līksmoja Mazsalaca. Svētki bija koši. Tie patika dažādām gaumēm. Atmiņā palika ar smaržām, garšu un noskaņu.

Uzcep simtiem kliņģeru

Vietējie uzņēmumi, kas ikdienā savējos un pilsētas ciemiņus uzcienā ar garšīgiem konditorejas izstrādājumiem, bija aicināti Zaļajā skvērā ļauties andelei.

Kā zināms, latvieši svētkos var apēst daudz, un Mazsalaca nebija izņēmums. Maize, pīrāgi, picas, smalkmaizītes bija gardais našķis īsteni latviskā tirgus placī. Visu nakti bija strādājuši vietējie cepēji un šurp braukuši arī mājražotāji no Matīšiem un Rūjienas.

«Mājas tortes, cepumus, drumstalmaizes — tās cepu jau gadiem, un manējie klienti zina, novērtē. Arī uz tirgiem braukšana ir ikdiena. Ražoju, cik iespēju, jo man ir divas kājas, divas rokas, pati esmu arī šoferis un tirgotāja,» smējās mājražotāja Antra Pavloviča no Matīšiem un stāstīja, ka sestdienas rītā jau labi pirkti arī kliņģeri, kas tapuši pēc senas receptūras, saldskābmaizīte.

«Man sajūta tāda, ka cepšana būtu šūpulī ielikta. Gribi vai negribi, bet vienmēr atgriežos pie tā, ka kaut kas ir jācep,» tā Antra.

IZGARŠOŠANAS BRĪDIS, kad ikviens svētku dalībnieks un viesis varēja nobaudīt kliņģeru cepēju veikumu. Saldi un sāļi, ar dažādām piedevām bija konkursā novērtētie kliņģeri. Jāņa Līgata foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru