«Riga Food 2016» piena produktu konkursa uzvarētāji

- 8.Septembris, 2016
Laikrakstā

Kooperatīvā sabiedrība «Latvijas Piensaimnieku centrālā savienība» (LPCS) sadarbībā ar starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1 organizēja Latvijā ražotu augstas kvalitātes piena produktu konkursu, kura uzvarētāji tika apbalvoti starptautiskās pārtikas izstādes «Riga Food 2016» atklāšanas ceremonijā 7. septembrī.

«Būtiski, ka skaitliski vislielākais paraugu skaits bija tieši 2015./2016. gada jauno piena produktu kategorijā. Konkursa žūrija pieņēma lēmumu konkursam iesniegtos produktus sadalīt divās kategorijās — raudzētie piena produkti un sieri, tostarp termizētie, kausētie, kūpinātie. Tas nozīmē, ka arī šajos nozarei grūtajos apstākļos piena pārstrādes uzņēmumi intensīvi strādā jaunu produktu radīšanā, kas ir vērtīgi kā patērētājiem, tā arī pašiem uzņēmumiem. Tā ir iespēja agrāk vai vēlāk iekarot kādu jaunu tirgu pasaulē,» norāda LPCS valdes priekšsēdētājs Jānis Šolks.

Šogad piena produkti tika vērtēti sešās grupās — kefīrs ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0 %, biezpiens ar tauku saturu 9 %, krējums ar tauku saturu 20 %, augstākā labuma sviests, nogatavināts Holandes tipa puscietais siers un 2015./2016. gada jaunais produkts divās kategorijās — raudzētie piena produkti un sieri, tostarp termizētie, kausētie, kūpinātie.

Kefīra ar tauku saturu no 1,5 līdz 3,0 % kategorijā 1. vietu, starptautiskās izstādes «Riga Food 2016» zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Latgales piens» ražotajam kefīram ar tauku saturu 2,5 % (meistare Valentīna Ignatjeva). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Rīgas piena kombināts» («Food Union» grupa) ražotajam kefīram «Limbažu piens» ar tauku saturu 2,5 % (meistare Jeļena Kantāne). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Valmieras piens  ražotajam kefīram «Valmiera» ar tauku saturu 2,0 % (meistare Aina Birnbauma).

Biezpiena grupā tika vērtēts Latvijā ražotais biezpiens ar tauku saturu 9 %. 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Valmieras piens»  ražotajam biezpienam «Valmiera» ar tauku saturu 9 % (meistare Emīlija Lapa). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Talsu piensaimnieks» ražotajam biezpienam «Talsu» ar tauku saturu 9 % (meistare Lilija Afoņina). 3. vietu,  bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Latgales piens» ražotajam biezpienam ar tauku saturu 9 % (meistare Ilga Slesare).

Skābā krējuma konkursā par medaļām cīnījās Latvijā ražotie skābie krējumi ar tauku saturu 20 %. 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Valmieras piens» ražotajam skābajam krējumam «Valmiera» ar tauku saturu 20 % (meistare Emīlija Lapa). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA «Rīgas piensaimnieks» ražotajam skābajam krējumam ar tauku saturu 20 % (meistare Natālija Abricka). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Tukuma piens» ražotajam skābajam krējumam  ar tauku saturu 20 % (meistare Zeltīte Čemme).

Sviesta konkursā 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA «Rīgas piensaimnieks» ražotajam saldkrējuma sviestam «Kārums» ar tauku saturu 82 % (meistare Ludmila Dukašvili). 2. vietu,  sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Tukuma piens» ražotajam saldkrējuma sviestam «Eksporta» ar tauku saturu 82,5 % (meistare Linda Lietiņa). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Krāslavas piens» ražotajam skābkrējuma sviestam ar tauku saturu 82,5 % (meistars Ainārs Vecelis).

Nogatavināta puscietā Holandes tipa siera konkursā 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA «Latvijas piens» ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram «Gouda Premium» ar tauku saturu 45 % (meistars Renārs Tumens). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Cesvaines piens» ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram ar tauku saturu 45 % (meistars Raimonds Līcītis). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Smiltenes piens» ražotajam nogatavinātajam puscietajam Holandes tipa sieram ar tauku saturu 45 % (meistars Oskars Šaicāns).

2015. / 2016. gada jauno produktu konkursa raudzēto piena produktu grupā 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra SIA «Rīgas piensaimnieks» ražotajam bifido dzeramajam jogurtam «Kārums» bez piedevām (meistare Sarmīte Rutka). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Valmieras piens»  ražotajam raudzētajam piena produktam «Lakto PRO» ar banānu piedevu un vitamīniem (meistare Aina Birnbauma). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Tukuma piens» ražotajam jogurta smūtijam ar zemeņu, mango, apelsīnu garšu (meistare Zeltīte Čemme).

2015. / 2016. gada jauno produktu konkursa siera, t. sk. termizēto, kausēto un kūpināto, grupā 1. vietu, zelta medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Latgales piens» ražotajam krēmsieram «Čedars» (meistare Marina Bojaruna). 2. vietu, sudraba medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Jaunpils pienotava» ražotajam «MINI Mozzarella» sieram 45 % (meistare Ilze Zālīte). 3. vietu, bronzas medaļu, LPCS Atzinības rakstu piešķīra AS «Tukuma piens» ražotajam «Fetahi» fetas tipa baltajam sieram (meistare Liāna Murāne).

Kā zināms, starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde «Riga Food 2016» notiek no 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā. Izstādi papildina plaša pasākumu, paraugdemonstrējumu un konkursu programma.

Sekojiet izstādes aktualitātēm mājaslapā: www.rigafood.lv, sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood.

LABĀKIE! Piena produktu konkursa uzvarētāji un viņu suminātāji, starptautiskās izstādes atklāšanā.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru