Praksi apgūst ārzemēs, bet strādāt vēlas Latvijā

- 28.Februāris, 2017
Izglītība
Laikrakstā

KRISTĪNE ELĪZA PAZĀNE atgriezusies mājās no prakses Slovākijā. Meitene mācās Viesnīcu pakalpojumu programmā Valmieras tehnikumā un šo gadu iesāka, sešas nedēļas piedaloties Erasmus+ projektā. Iepriekš viņa ir izmantojusi iespēju doties trīs mēnešus ilgā praksē arī uz Vāciju. «Ārvalstu pieredze ir ļoti interesanta un vērtīga. Es labprāt dotos praksē vēl uz kādu citu valsti, tomēr nākotnē savu darbavietu noteikti redzu Latvijā,» stāsta topošā viesmīlības pakalpojumu speciāliste.

Rudens sākumu Kristīne Elīza pavadīja Rügen salā, Vācijā, strādājot vietējā restorānā, kas atrodas netālu no populārā tūrisma objekta — baltajām klintīm Königsstuhl (tulkojot latviski, — Ķēniņa krēsls). Vēl esot Vācijā, meitene pieteicās Valmieras tehnikuma īstenotajam Erasmus+ projektam «Audzēkņu un pasniedzēju kompetences paaugstināšana starptautiskā vidē», lai janvāra sākumā dotos uz Košices pilsētu Augsto Tatru pakājē, Slovākijā. Tur prakse tika aizvadīta lielā kalnu slēpotāju iecienītā viesnīcā.

Katra no šīm prakses vietām deva pilnīgi atšķirīgu darba pieredzi. Vācijā Kristīne Elīza strādāja kopā ar vēl divām  latviešu meitenēm, kuras tur iekārtojušās jau patstāvīgā darbā. Viesi lielākoties bija vācu tūristi, kam tīk baudīt nesteidzīgas maltītes, labprāt saņemot viesmīļu ieteikumus ēdienu un dzērienu izvēlē. Šis restorāns piedāvā galvenokārt medījumu gaļas ēdienus, sniedzot apmeklētājiem individuālu apkalpošanu. Savukārt uz Slovākiju Kristīne Elīza devās kopā ar kursa biedreni Aneti Ģērmani. Tur meitenes apkalpoja tūristu grupas, kas ieradušās, lai nodarbotos ar dažādiem ziemas sporta veidiem. Pasniegtais ēdiens bija vienkāršāks, bet klientu skaits daudz lielāks. Gadījās pat, ka brokastīs bija jāapkalpo 150 cilvēki.

Kristīne Elīza uzskata, ka labu viesmīli raksturo spēja pielāgoties dažādām situācijām un cilvēkiem. Ārvalstīs gūtā pieredze šajā ziņā noteikti ir norūdījusi un devusi pārliecinātību par savām spējām. Meitene atzīst, ka darbā, protams, ir gadījušās arī kļūdas un ķibeles, taču svarīgi ir no tām mācīties, neapstāties un turpināt pilnveidoties. Uzreiz pēc atgriešanās Kristīne Elīza sāka gatavošanos Nacionālā profesionālās meistarības konkursa pusfinālam un jau šodien sacentīsies ar citiem jaunajiem viesmīlības pakalpojumu speciālistiem.

PRAKSĒ. Kristīne Elīza Pazāne (no kreisās) un Anete Ģērmane kopā ar kalnu slēpotāju viesnīcas Košicē Slovākijā šefpavāru. Foto no personiskā albuma


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru