Mājražotāju dalība «Riga Food» — jauna pieredze un iespējas

- 13.Septembris, 2016
Ekonomika
Laikrakstā

Pagājušajā nedēļā Rīgā ar plašu vērienu noritēja starptautiskā izstāde «Riga Food 2016». Izstādes dalībnieki prezentēja gandrīz visus pārtikas jomā ietilpstošos produktus, to iepakojumu risinājumus, pārstrādes un virtuves aprīkojumu.

Piedāvā nekad nepagaršotus produktus

Īpaši šī izstāde izcēla mazo pārtikas ražotāju devumu. Vairāk nekā 170 pārtikas mājražotāji uz Rīgu bija atveduši produktus, kas izsenis ir pazīstami ikvienam — lauku maizi, speķi, sieru, žāvētu gaļu. Bet tika piedāvāti arī jauni, nekad nepagaršoti produkti — ozolzīļu ievārījums, pieneņu pumpuru kaperi, interesanti dārzeņu čipsi, zirņu miltu plācenīši, ķiploku konfektes.

SIA «Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs» sadarbībā ar izstādes organizatoriem BT1 vienu no izstādes norises hallēm iekārtoja tā, lai pārtikas amatnieki varētu parādīt savus ražojumus, organizēt to degustāciju, apmainīties ar biznesa informāciju un pie izdevības produktus arī pārdot. Stendi tika izveidoti katram Latvijas novadam, to noformējumu un konceptu veidoja māksliniece Līga Delvere. Halles vidusdaļa bija iekārtota degustāciju un priekšnesumu organizēšanas vajadzībām. Pie LLKC stenda katrs apmeklētājs varēja saņemt žetonus, lai balsotu par savām garšām un sajūtām vislabāko produktu, kuri tālāk tiktu virzīti konkursam «Tautas garša». Galvenā balva tautas virzītajam gardumam ir šī produkta izstrādātāja dalība starptautiskajā izstādē Berlīnes Zaļajā nedēļā.

«RIGA FOOD 2016.» IZSTĀDES DALĪBNIEKI. Pirmajā rindā no kreisās: Valmieras KB praktikante Gunita Siliņa, amatnieku biedrības «Rūzeles» dalībniece Vija Rulle, z/s «Arumi» īpašniece Ineta Bole, uzņēmēja Sandra Vilne, z/s «Kaņepītes pārstāve Dita Mitničuka, Valmieras KB vadītāja Daiga Siliņa, izstādes organizatore, SIA LLKC speciāliste Dace Langiša. Otrajā rindā: LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermenis, z/s «Arumi» īpašnieks Laimonis Bole, amatnieku biedrības «Rūzeles» pārstāve Zinaīda Ozola, uzņēmējs Egons Vilnis.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru