Lauku, meža un Peipusa labumi

- 27.Septembris, 2016
Ekonomika
Laikrakstā

Kad Cesvaines novada zemnieku saimniecības Kalna Kūlieši saimniekam vaicāju, kāpēc neesmu saticies ar viņa ražoto konservēto produkciju nesenajos Cesvaines novada svētkos, kur arī bija plaša gastronomiskā tēma, ANDRIS KALTONS aiz melnajām saulesbrillēm atsmej, ka viņa produkcija ikdienā cesvainiešiem pieejama pāri ielai esošajā veikalā. Te, uz letes Valmiermuižā Miķeļdienas tirgū, viņam visi konservi bundžās esot no vietējās gaļas un Peipusa zivīm, tikai tītarus esot audzējuši latvieši Anglijā.

Cik ilgi jums jau ir šis bizness?

Zemnieku saimniecība mums jau ļoti sena, Kalna Kūliešos esam kopš 1992. gada. Bet ar gaļas cehu viss sākās tāpēc, ka abi ar dēlu esam kaislīgi mednieki un makšķernieki. Sākām i meža gaļu kārbās likt pašu patēriņam, arī zivtiņu, ko saķērām, jo regulāri uz Peipusu braukājam. Pacienājām vienu draugu, otru, arī kaimiņiem kas tika... Un tad šie mums teica — jums tik labi sanāk, mēģiniet ar mājražošanu!

Vai šis cehs ir kā palīgnozare zemnieku saimniecībai?

Jā.

Vai Pārtikas un veterinārā dienesta prasības ir dikti smagas  mājražotājam?

Nē, arī viņi taču jāsaprot. Mēs nesūdzamies, jo paškontrolei tomēr jābūt. Jā, varbūt ir kādreiz kāda niansīte, kas liekas par stingru, taču kopumā viss ir normāli.

GARŠO PAŠAM UN CITIEM! Andris Kaltons tirgo tikai to, kas pašu ģimenē pārbaudīts un par garšīgu atzīts.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru