Kur tie riekstu un mandeļu gaņģi

- 8.Decembris, 2016
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Uz Ķoņu dzirnavām dodamies bez iepriekšēja brīdinājuma, jo zinām, ka tajās ne tikai allaž smaržo pēc svaigi ceptas maizes, bet arī pirms Ziemassvētkiem iegādājama gardā piparkūku mīkla, darināta pēc Ievas Nikoletas Dāboliņas speciālās receptes. Dzirnavu un viesu nama saimniece MIRDZA ČĀKURE mūs uzreiz ved pie superīgā dāvanu skapja, kas līdz Ziemassvētkiem vēl tiks krietni papildināts:

«Te jau ir ziedūdeņi un tējas no Rencēniem, pašas darināti spilventiņi un spilvendrānas, salvetes, bet vēl būs laimes peles un lācīši, no aizmugures spīdēs gaismas. Vakar no auduma gabaliņiem saliku smuku egli, tagad to atliks vien sašūt, un sienas dekors gatavs! Veidot šādu egli piedāvājam arī apmeklētājiem — it kā nieks, bet ciemiņiem patīk. Tāpat kā iepriekšējos gados dzirnavās darbojas piparkūku un ūdenskliņģeru cepšanas meistardarbnīcas, bet šogad gaidām ciemos dzirnavu kaķus, kuri neiet prom: ikvienam ir iespēja savu izdomāto kaķi — skulptūru, rotaļlietu (adītu, tamborētu vai šūtu) — kopā ar kaķa stāstu atstāt Ķoņu dzirnavās, pretī saņemot pateicību. Tā tiks veidots Kaķīša dzirnavu muzejs.»

Baudot kafiju ar nēģu uzkodām, tiekam cienāti vēl ar pašu vārītu ievārījumu no siltumnīcas tomātiem, ko pasniedz pie siera platēm, arī no gurķiem sanākot vienreizējs ievārījums, tikai katls rūpīgi jāuzpasē, zina teikt Mirdza Čākure.

MIRDZA ČĀKURE mēdz jokot, ka viņai piemīt lieluma mānija — ja kaut ko vajag, tad daudz. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru