Idejas Sieviešu dienai – viegli pagatavojamas receptes vīriešiem

7.Marts, 2014
Kultūra un izklaide
Portālā

Sieviešu diena jeb 8. marts ir neiedomājami svētki bez pavasarīgi krāšņiem ziediem, taču tieši tāpat dāmas priecāsies un īpaši novērtēs, ja vīrietis pats pagatavos gardu maltīti. Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā trīs gardas un viegli pagatavojamas receptes, ar kurām pārsteigt savu mīļoto vai darba kolēģes Sieviešu dienā.

Vai kāds ir aizdomājies, kāpēc,Mēs pavasarī sveicam dāmas?Un kāpēc tieši šajā dienā,Kad kalendārā astotnieks?Tad zinat, pavasaris – mīlas dīgļa sākums,Un astotnieks – līdz bezgalībai lai mīla plaukst!

PĪLES KRŪTIŅAS SALĀTIPagatavošanas laiks: 20 minūtesPorcija: 2 cilvēkiem

Nepieciešams: * Pīles krūtiņa – 1 gab. * Medus – 2 tējk. * Olīveļļa – 2 ēdamk. * Mazās spinātu lapas – 50 g * Mango – 1 gab. * Tomāts – 1 gab. * Grauzdēti Indijas rieksti – 2 saujas * Granātābols – ¼ gab. * Sāls – pēc garšas * Pipari – pēc garšasPagatavošana:1. Ar asu nazi iegriez rūtiņas pīles krūtiņas ādā;2. Uzkaisi sāli, piparus, ierīvē ar 1 tējkaroti medu un olīveļļas;3. Sakarsē pannu, liec krūtiņu ar ādu uz leju;4. Cep 3 minūtes, apgriez uz otru pusi, liec pannai vāku un cep vēl 5 minūtes;5. Kad krūtiņa ir zeltaini brūna, noņem no uguns un atstāj nedaudz atdzist;6. Kamēr krūtiņa dziest, gatavo salātus – uz šķīvja liec spinātu lapiņas, pa virsu kārto grauzdētus Indijas riekstus, sagrieztus tomātus un mango;7. Sajauc granātābola sēklas ar nelielu daudzumu granātābola sulas, 1 tējkaroti medus un 2 ēdamkarotes olīveļļas;8. Sagriez pīles krūtiņu plānās šķēlītēs un kārto pa virsu salātiem, pārlej ar granātābolu mērci.

Ieteikums!Pīles krūtiņai jābūt nedaudz rozā krāsā, tāpēc mēģini to nepārcept. Pirms sagriez krūtiņu, ļauj tai pastāvēt, lai tā nepaliek sausa.
GRIEĶU JOGURTA TORTE Pagatavošanas laiks: 1,2 stundasPorcija: 8 cilvēkiem

Nepieciešams:* Grieķu jogurts – 800 g* Olas – 6 gab.* Brūnais cukurs – 200 g * Riekstu maisījums – 200 g* Žāvētas plūmes – 200 gDekoram:* Svaigas vai saldētas ogas – 400 gPagatavošana:1. Blenderī sasmalcini riekstus un žāvētas plūmes;2. Cepamā formā ieklāj cepamo papīru, pa virsu kārto samalto riekstu un žāvēto plūmju masu, izveidojot tortes pamatni;3. Sakarsē cepeškrāsni līdz 160°C;4. Sakul olas ar cukuru un jogurtu, lej kūkas formā, cep 45 - 60 minūtes;5. Atdzesē un pasniedz kopā ar ogām.Ieteikums!Jogurtu vari aizstāt ar biezpienu vai svaigo krēmsieru. Cukuru var aizstāt ar medu vai bērzu sīrupu.

ZEMEŅU SAMBUKSPagatavošana laiks: 10 minPorcija: 2 līdz 4 cilvēkiem

Nepieciešams:* Zemenes – 250 g* Olas (baltumi) – 3 gab.* Brūnais cukurs – 4 ēdamk.

Pagatavošana:1. Saspied vai samal zemenes ar cukuru;2. 1/5 daļu no iegūtās zemeņu masas liec atsevišķā krūzē – tā būs zemeņu mērce;3. Atlikušai zemeņu masai pievieno olu baltumus, ar mikseri puto līdz izveidojas krēmīga, gaisīga masa;4. Liec sakulto masu krūzītēs, pārlej ar zemeņu mērci un pasniedz. Atsevišķi sambuku vari pasniegt arī ar aukstu pienu.

Aikāgaršo padoms! Ja laiks atļauj, olu dzeltenumus sakul ar 2 ēdamk., cukura, pievieno vaniļas cukuru, pārlej ar 300 ml karsta piena. Nedaudz iebiezini karsējot un atdzesē. Iznākumā iegūsi gardu vaniļas mērci, kas lieliski saderēs ar zemeņu desertu!

Lai izdodas!

Komentāri
Pievienot komentāru