Ārpus standartiem

- 15.Februāris, 2023
Valmierietis
Laikrakstā

Kā ēd, tā strādā, mēdza atgādināt mūspuses gudrais lauksaimnieks Ansis Liezers. Šeit — kādreizējās stikla šķiedras rūpnīcas lielākā ceha vadītājas Astrīdas Aizsilnieces skats pēc vēsturnieka Dāvja Pumpuriņa mudinājuma (janvāra «Valmierietī») atcerēties arī šādas mūsu nesenās vēstures nianses.

Valmieras garša

Mēlīšu salāti un Valmieras salāti mūsu pilsētā ir visai iecienīti. Tos liekam galdā svētku reizē, tie lieliski glābj situāciju, kad negaidīti ciemos piesakās draugi. Pirms gadiem piecdesmit radušies Valmierā, tie kļuvuši par tādu kā pilsētas zīmolu.

Ar patiesu interesi sekoju Gunas Ķiberes pētījumiem par mūsu novada garšām. Priecājos, ka tiek atzīts un augstu novērtēts agrāko laiku pavāru darbs, ka kafejnīcu ēdienkartēs atrodam jau piemirstu ēdienu nosaukumus. 

Par šo laiku ir daudz atmiņu. Tā ir mūsu jaunība — laiks, kad sāka darboties Valmieras stikla šķiedras rūpnīca, laiks, kad mēs, bijušie studenti, ieradāmies strādāt un kļūt par valmieriešiem.

CEHA JUBILEJĀ. Svētku torte jānes divatā: 20 kilogrami. Valmieras konditoru meistardarbs. Foto no personiskā arhīva


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru