1000 jaunas egles poligonā Daibe

- 19.Aprīlis, 2016
Tūrisms un daba
Laikrakstā

Ar mērķi uzlabot gaisa kvalitāti un atjaunot koksnes resursus aizvadītās nedēļas nogalē reģionālā atkritumu apsaimniekošanas centra «Daibe»  teritorijā  iestādīja 1000 egles. Tas ir pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma «ZAAO», auto gaisa atsvaidzinātāju Wunder-Baum oficiālā izplatītāja Latvijā uzņēmuma «Getz Nordic» un Valmieras SOS bērnu ciemata kopīgais darbs Latvijas simtgadei veltītajā vides iniciatīvā «100 darbi Latvijai».

Šo iniciatīvu «ZAAO» uzsākusi, sagaidot Latvijas simtgadi. Tās mērķis ir apvienot vidzemnieku idejas, resursus un darbaspēku, lai līdz 2018. gada 18. novembrim kopīgiem spēkiem Vidzemē paveiktu vismaz 100 nozīmīgus darbus vides sakopšanā un pilnveidošanā, kā arī vides izglītībā.  Uz šo vides iniciatīvu atsaukušās un tajā gatavas sadarboties jau 26 Vidzemes pašvaldības.

Jaunais egļu meža stādījums, kas tapa, pateicoties auto gaisa atsvaidzinātāju Wunder-Baum ražotāja atbalstam, ir simboliska autovadītāju nodeva dabai, lai kaut nedaudz kompensētu tai nodarīto postu, kas rodas no automašīnu izplūdes gāzēm. Pasaules Dabas Fonda dati liecina, ka transports Latvijā ir otrs lielākais vides piesārņojuma radītājs. Ir zināms: jo lielāks gaisa piesārņojums, jo vairāk nepieciešami koki, kas šo piesārņojumu var absorbēt. Vidējas platības egļu mežs aptuveni 50 gados spēj saražot 350 tonnas skābekļa jeb 7 tonnas ik gadu. Egle ir otra populārākā koku suga, ar kuru atjauno Latvijas mežus.

EGLĪTES UN  INSTRUMENTI SAGĀDĀTI. Pirms stādīšanas sākuma vēl tikai jāieklausās padomos.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru