19. Jūlijs, 2019
Vārda dienu svin: Jautrīte, Kamila, Digna

Vidzemes Uzņēmēju dienās 2019 – arī «Novadu garša»

Reģistrēties, lai varētu balsot
 

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) par vienu no saviem uzdevumiem ir izvirzījis sadarbības veicināšanu starp vietējo produktu ražotājiem, restorāniem un ēdināšanas uzņēmumiem. LLKC jau ir organizējis un arī finansiāli atbalstījis Latvijas pārtikas amatnieku dalību starptautiskajā izstādē Rīga Food. Šajā pavasarī un visas vasaras garumā LLKC organizēs vērienīgus pasākumus visos Latvijas novados, tie noslēgsies ar amatnieku un pavāru satikšanos «Vieta, kur satiekas novadu garša» septembra beigās Rīgā, Skanstes kvartāla jaunajā kompleksā Hanzas Perons.

Vidzemes Uzņēmēju dienās 2019 – arī «Novadu garša»

Pirmais «Novadu garšas» pasākums notiks jau tūlīt Valmierā, Vidzemes Uzņēmēju dienās 2019 17. un 18. maijā skvērā pie Hanzas sienas. LLKC mērķis ir atrast un parādīt labākos vietējās produkcijas ražotājus un novadu pavārus.

Divu dienu garumā ikvienam interesentam būs iespēja nogaršot Vidzemes novados izaudzētos un sagatavotos produktus, tos iegādāties, kā arī piedalīties interesantā un izglītojošā programmā. Apmeklētāji tiks aicināti piedalīties arī «Tautas garšas konkursā» un cienāties ar Mazsalacas puses saimnieces Ilzes Mitānes gatavoto jēra gaļas zupu, nogaršot Valmieras tehnikuma jauno pavāru īpašās receptūras mednieku desiņas un Rūjienas novada Jeru pagasta zemnieku saimniecībā «Arumi» gatavotās putraimdesas, kas jau divus gadus pēc kārtas ir izpelnījušās atzinību izstādē Rīga Food. Piektdienas rīta pusē sāksies jauno šefpavāru konkurss, kurā piedalīsies pavārzeļļi no Priekuļu, Smiltenes un Valmieras tehnikumiem, visas dienas garumā – vērtīgi pieredzes stāsti, bet pēcpusdienā – konkursantu apbalvošana.

Sestdienas pasākumos aicinātas ģimenes pilnā sastāvā! Jau no desmitiem rītā būs izklaides un pārsteigumu programma Normunda Laizāna vadībā. Meistarklasi «Mana Vidzemes garša» un «Mazo pavāru skolu» (veselīgo sviestmaižu pagatavošanas prasmes bērniem) vadīs šefpavārs Rihards Eniks. Lai pievērstu sabiedrības uzmanību jaunās paaudzes uztura kvalitātei, tiks organizēts skolu pavāru konkurss «Skolēnu pusdienas». Tiks pagatavotas veselīgas, garšīgas un sabalansētas pusdienas, un svarīgi arī tas, ka aprēķinās to izmaksas. Burtnieku novada uzņēmējs Jānis Šļaukstiņš demonstrēs steika pagatavošanu, tiks degustēta dažādi pagatavota liellopa gaļa, bet Rūjienas novada uzņēmēja Sandra Vilne parādīs, kā gatavot interesantas marinādes un mērcītes.

Aicinām būt visus kopā Vidzemes Uzņēmēju dienās, lai gūtu jaunu pieredzi un zināšanas par svarīgu mūsu dzīves

VALMIERAS SIMJŪDĀ. Zemnieku saimniecības «Arumi» saimnieki Ineta un Laimonis Boles ar pērn starptautiskajā izstādē Rīga Food atkārtoti iegūto «Tautas garšas» apbalvojumu par izcilajām putraimdesām. Nu viņi ar tām būs «Novada garšas» pasākumā Vidzemes Uzņēmēju dienās. Ārijas Romanovskas foto

Datums, kurā numurā raksts publicēts avīzē:
15. Maijs, 2019

Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv.

"Liesma" sociālajos tīklos

twitterfacebookfacebook

Ziņu arhīvs

 
 
P O T C P S S
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Partneri