19. Septembris, 2018
Vārda dienu svin: Verners, Muntis

„Valmiermuižas alus” darītava un Dikļu pils aicina piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”

Reģistrēties, lai varētu balsot
 

Ir daudz dažādu veidu alus baudīšanai, kas neaprobežojas ar alus dzeršanu vien. Jau kopš senām dienām latvieši, svētkiem pošoties, alu ir prasmīgi izmantojuši skaistuma procedūrām, bet vēl jo biežāk alū ir šmorējuši, marinējuši, cepuši un vārījuši gardus ēdienus, ko līdz ar alu likt svētku galdā. Lai celtu gaismā senās alus ēdienu receptes un veicinātu jaunu garšu eksperimentus „Valmiermuižas alus” darītava un Dikļu pils kopīgi organizē foto recepšu konkursu „Alus kā garšviela”.

„Valmiermuižas alus” darītava un Dikļu pils aicina piedalīties foto recepšu konkursā „Alus kā garšviela”

„Latvietis vienmēr ir mīlējis gardi paēst, un kā rāda gan senas, gan mūsdienu pavārgrāmatas, alu var labi izmatot dažādu ēdienu gatavošanā. To lieliski pierāda arī „Valmiermuižas alus” darītavas sadarbība ar Dikļu pils restorānu, kur iespējams baudīt dažādus alus ēdienus un pat desertu – alus saldējumu. Tādēļ aicinām visus, kam tīk gatavot, pielietot alu kā garšvielu un izejvielu gardu ēdienu radīšanā un izmēģināt alu baudīt arī citos veidos” aicina „Valmiermuižas alus” darītavas saimnieks Aigars Ruņģis.

„Ja ieskatāmies pasaules recepšu klasikā un ne tikai, daudzas slavenas receptes nav iedomājamas bez kalvadosa, konjaka, vīna, portvīna, liķiera un citiem dzērieniem. Varbūt kādam no konkursa dalībniekiem izdosies radīt ideju ēdienam ar alu kā garšvielu, par ko, iespējams, runās nākamos 100 gadus, un ko ar lepnumu varētu iekļaut mūsu restorāna ēdienkartē. Lai visiem konkursa dalībniekiem izdodas!” novēl Dikļu pils restorāna šefpavārs Valters Zirdziņš.

Recepšu iesūtīšana konkursam norit līdz 30.aprīlim, un visi pilngadīgie gardēži ir aicināti sūtīt receptes un fotogrāfijas, kurās redzams gatavošanas process un pagatavotais ēdiens. Galvenie vērtēšanas kritēriji – alus garša ēdienā, gatavošanas praktiskais risinājums, ēdiena noformējums, kā arī vēlams ir stāts, leģenda vai kāds ieteikums par recepti.

Uzvarētāju izraudzīsies „Valmiermuižas alus” darītavas un Dikļu pils pārstāvju komanda, un galvenā balva ir „Alus gardēžu brīvdienas” Dikļu pilī divām personām. Līdztekus notiek arī skatītāju balsojums interneta portālā Tvnet par oriģinālāko recepti, un tās autors tiks atalgots ar mucu Valmiermuižas alus svētku radīšanai. Savukārt visas interesantākās un smeķīgāko ēdienu receptes pēc konkursa tiks apkopotas un publicētas alus ēdienu recepšu krājumā, kas būs pieejams ikvienam gardēdim.

Plašāka informācija par konkursu pieejama „Valmiermuižas alus” darītavas un Dikļu pils mājas lapās – www.valmiermuiza.lv un www.diklupils.lv.

"Liesma" sociālajos tīklos

twitterfacebookfacebook

eLiesma jautā

Vai plānojat piedalīties 13. Saeimas vēlēšanās?:

Ziņu arhīvs

 
 
P O T C P S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Partneri