19. Septembris, 2018
Vārda dienu svin: Verners, Muntis

Tūrisms sniegā nebremzē

Reģistrēties, lai varētu balsot
 

«Vasara ir karstākais ceļošanas laiks, bet arī rudenī un ziemā tūristu interese par Latviju un Valmieru neiznīkst. Mainās vien tūrista vēlmes un redzējums,» sacīja
Valmieras Tūrisma informācijas centra galvenā tūrisma projektu vadītāja ANITA TĪLENA.

Tūrisms sniegā nebremzē

TŪRISMA SEZONA nekad nebeidzas — par to ir pārliecināta Anita Tīlena, aicinot tuvus un tālus ceļotājus Valmierā pabūt vēl rudenī un ziemā. Ārijas Romanovskas foto

Negribas jau uzreiz iebilst, bet ko ceļotājam te slapjdraņķī darīt?
Kultūras, sporta pasākumi — arī tā ir tūrisma daļa. Starp citu, arī konferences, semināri, tikšanās. Ja būs laba ziema, tad aicinās sniegota apkārtne, kalni. Tāpēc saku, ka tūrisma sezona nebeidzas, bet tā transformējas. Arī garšu tūrismam vēlā rudenī ir vieta. No 6. līdz 12. novembrim notiks Valmieras rudens restorānu nedēļa, kad viesiem tiks piedāvātas piecas dažādas ēdienkartes Valmieras un tuvējās apkārtnes restorānos un galdā tiks celtas garšīgi pagatavotas dabas veltes. Tas nozīmē, ka piecu restorānu — «Rātes vārti», «Dikļu pils», «Vecpuisis», «Valmiermuižas alus virtuve» un «Agnese» — apmeklētāji dosies brīnišķīgā garšu ceļojumā, baudot tepat pie mums dārzos izaudzēto un mežā ievākto pēc īpašām šefpavāru receptēm. Jā, ir iespējams ceļot arī garšu pasaulē.
Ar gardu ēdienu latvietis vienmēr bijis uz tu. Šī ir laba niša tūrismā?
Šogad Rīgas – Gaujas reģions nes Eiropas gastronomijas reģiona titulu. Valmiera kopā ar sadarbības partneriem reģionā — Cēsīm, Gaujas Nacionālā parka tūrisma klasteri, Siguldu un Rīgas Tūrisma attīstības biroju — izveidoja īpašu konceptu «Ar dabu šķīvī» reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanai. Šeit mēs uzsveram ne tikai restorānu piedāvājumu, bet attīstām konceptu globāli, mēs mudinām cilvēku atgriezties pie pamatvērtībām un aicinām galdā likt pašmāju sezonālos produktus, nevis veikalos meklēt ko eksotisku. Restorānu šefpavāri ļoti piedomā pie ēdienkartes, un būtībā senās garšas tiek pasniegtas mūsdienīgā izpildījumā.
Restorānu nedēļa tika piedāvāta arī pavasara pusē, vai bija atsaucība?
Apmeklētāju bija ļoti daudz. Būtībā šāds piedāvājums pasaulē nav jaunums. Tādas nedēļas notiek arī citās pilsētās Latvijā — Rīgā, Siguldā, Kuldīgā, Liepājā, arī tepat kaimiņos Igaunijā, pat Ņujorkā, Amerikā, bet mums svarīgi uzsvērt, ka piedāvājam tieši Latvijas garšas. Esmu dzirdējusi, ka ģimenes, draugu grupas novērtē šo pasākumu: atbrauc uz Valmieru, bauda garšīgu maltīti, izmanto iespēju apmeklēt arī kādu citu pasākumu — teātra izrādi, koncertu, apskatīt izstādes muzejā, pat izbaudīt Valmieras viesmīlību divu dienu garumā, arī nakšņojot. Ceļš, vēlme izzināt un baudīt izvilina cilvēkus no mājām, tad gadalaikam vairs nav nozīmes.
Saka, Valmiera no Vidzemes reģiona uzņēmējdarbības centra pārtopot arī par iecienītu tūrisma galamērķi.
Piekritīšu, ka Valmiera no tāda otrās izvēles galamērķa kļūst par pirmo. To varam secināt pēc ceļotāju atsauksmēm, kad viņi atzīstas, ka jau iepazinuši Latvijas topa galamērķus, tādus kā Liepāju, Ventspili, Siguldu, Cēsis un vēlas apskatīt arī citas pilsētas un novadus, kuros tāpat ir interesants piedāvājums. Par Valmieru no tūrisma centrā satiktajiem cilvēkiem ir dzirdēts: «Es pie jums bieži biju darba darīšanās, caurbraucot, bet nekad neatradu iespēju uzkavēties, apstāties. Šoreiz tas izdevās, izlēmām piestāt, un te tiešām bija ko darīt!»

Datums, kurā numurā raksts publicēts avīzē:
27. Oktobris, 2017

Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv.

"Liesma" sociālajos tīklos

twitterfacebookfacebook

eLiesma jautā

Vai plānojat piedalīties 13. Saeimas vēlēšanās?:

Ziņu arhīvs

 
 
P O T C P S S
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 

Partneri