«Stūros» ražotās vitamīnu bumbas

- 11.Oktobris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Nesen Miķeļdienas tirdziņā Rūjienā starp vietējiem pārtikas ražotājiem un amatniekiem ar savu košo un veselīgo produkciju tirgojās arī Naukšēnu novada Ķoņu pagasta zemnieku saimniecības «Stūri» saimniece INGUNA ZUKURE.

Inguna ikvienu tirgus apmeklētāju vispirms laipni pacienāja ar spēcinošu sulu malku, un tie, kam  vien bija interese par to, kad un kā to iegūst, dzirdēja saimnieces stāstu:

«Mūsu saimniecībā smiltsērkšķiem viena hektāra platībā šis ir jau ceturtais ražojošais gads. Tiesa, šogad ne tas bagātākais, jo smiltsērkšķiem diemžēl ir izteikti periodiska ražība. Lai arī šoreiz raža ir salīdzinoši mazāka, tomēr darāmā gatavo ogu novākšanā, pārstrādē un realizācijā tāpat pietiek. Mūsmājās ogas parasti novāc septembra beigās. Tās tiek nolasītas ar rokām un bez zariņiem. Tīras ogas liekam saldētavā un tad pamazām vien pārstrādājam. Realizējam gan dažādos iepakojumos safasētas ogas, gan arī tās spiežam un gatavojam 100% tīru bioloģiski audzēto smiltsērkšķu sulu. Tā kā saimniecībā jau vairākus gadus audzējam arī zemenes, tad ražojam arī smiltsērkšķu – zemeņu sulu. Tiem, kam tīra smiltsērkšķu sula liekas par stipru, zemeņu piedeva to padara krietni maigāku. Tādu aromātisku un veselīgu sulu salikumu labprātāk izvēlas bērni un arī tie pieaugušie, kam nepatīk skābums. No smiltsērkšķu sulas gatavojam arī pasterizētu sīrupu, kuru katrs pēc saviem ieskatiem var mājās lietot atsvaidzinošai limonādei vai saldajiem ēdieniem.»

INGUNA ZUKURE: «Smiltsērkšķu produktus pamatoti uzskata par īstām vitamīnu bumbām. Priecē, ka arvien vairāk cilvēku to apzinās un tagad, sākoties rudens un ziemas sezonai, liek arī lietā. Jūtot patērētāju pieaugošo interesi par šo produkciju, ejam soli tālāk saimniecības attīstībā — smiltsērkšķu platību esam papildinājuši ar jaunu stādījumu.» Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru