Šogad Latvijas garšām — goda vieta

3.Janvāris, 2017
Laikrakstā

Kā vienu no mūsu valsts ekonomikai svarīgām lietām allaž esam minējuši tūrismu. 2017. gads ir ļoti būtisks Latvijas garšām un tā sauktajam gardēžu tūrismam: Rīgas – Gaujas reģionam ir dota Eiropas gastronomijas reģiona 2017 misija. Kopā strādājot Rīgai, Siguldai, Cēsīm un Valmierai, radīts īpašs koncepts reģiona gastronomijas daudzveidības iepazīšanai — Ar dabu šķīvī. Bez Latvijas gastronomijas reģionu misijas šogad būs arī Orhūsai un centrālajai Dānijai un Lombardijas reģionam Itālijā.

Mūspusē galvenais vietējo garšu satekpunkts jau vairākus gadus ir tirdziņš Ar Gardu Muti, tāpēc arī šeit, Valmiermuižā, būs viens no galvenajiem Eiropas gastronomijas reģiona 2017 centriem. Par to sīkāk Liesmai tirdziņa krusttēvs un Valmiermuižas alus saimnieks AIGARS RUŅĢIS monologā no diviem — Mārtiņdienas un Ziemas saulgriežu — tirdziņiem.

«Nākamais gads Rīgas – Gaujas reģionā ir gardēdības gads, šis reģions ir Eiropas gastronomijas reģions 2017. Īpašs prieks par to, ka šī reģiona galvenais vēstnieks būs Valmiermuižas klēts jaunais šefpavārs Dzintars Kristovskis. Vēl lielāks gandarījums, ka viņš sapratis — vislabāk šo Latvijas garšu un Latvijas lauku garšu var panākt tieši šeit. Dzintars kopā ar ģimeni pārcēlies no Rīgas uz Valmieru, tagad dzīvo mūsu pilsētā un smeļas apkārtējo iedvesmu. Mūsu apņemšanās jaunajā gadā būtu — parādīt, ka Valmierā un Valmiermuižā var izveidot restorānu ar Latvijas garšām un kopā ar alu šo garšu rādīt tik labu, lai par to stāstītu un daudzinātu arī ārpus Latvijas. Lai mēs arvien vairāk varētu piesaistīt viesus — ne tikai ar teātra kultūru, bet arī ar gardēdību un gardēdības meistarību!

KUPLI APMEKLĒTS. Pēdējais 2016. gada Ar Gardu Muti tirdziņš Valmiermuižā bija pulcējis kuplu pulku tirgotāju un vēl lielāku pulku pircēju.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru