Siera gardumu konkursā uzvar klasiskās vērtības

- 25.Jūlijs, 2018
Laikrakstā

21. jūlijā Cēsīs notika biedrību «Siera klubs» un «Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padome» konkursa «Siera garduma vēstījums nākamai paaudzei» Vidzemes kārta, kurā piedalījās to gatavotāji no Smiltenes, Rīgas, Straupes, Siguldas, Līgatnes, Gulbenes un Madonas. Līdzdalību bija pieteikušas arī divas valmierietes, diemžēl abas tā arī neieradās un pat neatbildēja uz konkursa rīkotāju tālruņa zvaniem. Šogad konkursā bija pozitīva iezīme — piedalījās divas meitenes, bet divi puiši aktīvi palīdzēja vecākiem. Arī «Liesma» bija starp skatītājiem un degustētājiem, tādēļ piedāvājam ieskatu konkursa norisē.

Vēstījums par vērtīgāko

Iesākot konkursu, kurā katrs tā dalībnieks iepazīstināja žūriju un skatītājus ar sava garduma gatavošanas tehnoloģiju un receptūru, biedrības «Siera klubs» valdes priekšsēdētāja VANDA DAVIDANOVA teica: «Šogad konkursam ir samērā viegla tēma, jo gardums var būt ne tikai torte vai kūka, bet arī plātsmaize, cepumi vai groziņi, sāļi vai saldi. Vienīgais noteikums, ko esam prasījuši dalībniekiem, — lai gardumiem būtu pielikts siers. Konkursa nosaukums aicina īstenot ideju, lai piedāvātais gardums uzrunātu nākamo paaudzi kā ziņa vai vēstījums par to vērtīgo, kas ir mūsu tautas virtuvē, ko esam pārņēmuši mantojumā un ko gribam saglabāt nākotnei.»

Kā tas izdevies konkursa dalībniekiem, to vērtēja žūrija: Edgars Grāvītis, žūrijas priekšsēdētājs, A/S «Rīgas Dzirnavnieks» maizniekmeistars, starptautisku konkursu žūrijas loceklis, Ilze Bogdanova, A/S «Smiltenes piens» valdes priekšsēdētāja, pārtikas tehnoloģe, Iveta Zariņa, «Dansukker» zīmola pārstāve, Anna Ērliha, Latvijas Olu ražotāju asociācijas pārstāve, un Sarma Enere, Cēsu kultūras biedrības «Harmonija» valdes locekle.

PĒC APBALVOŠANAS. Konkursa dalībnieki, žūrija, organizatori un atbalstītāji Cēsīs. Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru