Sausuma sekas – bumbuļi ir mazāki

- 18.Septembris, 2018
Laikrakstā

Daudzas jaunās kartupeļu ražas kravas nonāk arī SIA «Aloja – Starkelsen», kur, kā zināms, kartupeļu cietes ražošana notiek no divu veidu kartupeļiem: integrēti un bioloģiski audzētiem. Par to, kā iesākusies jaunā šīs ražas pārstrādes sezona, «Liesmai» pastāstīja uzņēmuma agronome AIGA KRAUKLE.

«2018. gada cietes ražošanas sezonu iesākām 3. septembrī. Lai viss kartupeļu pieņemšanā un pārstrādē ritētu iespējami raitāk, pirmās trīs nedēļas dienas veltām bioloģiski audzētajiem kartupeļiem un tikai tad integrēti audzētajiem. Kopumā gan par vieniem, gan arī otriem cietes kartupeļiem varam teikt, ka nav tik traģiski, kā tādā karstumā un sausumā varēja būt. Tiesa, no vairākiem kartupeļu audzētājiem nākas dzirdēt, ka agrāk un pat sausumā noraktie kartupeļi tomēr negribot glabāties, tiem esot tendence pūt. Un vēl  –  daudzviet, kur arī pēdējie lieti garām gājuši, zeme ir tik sausa, ka, bumbuļus rokot, viss tik ātri no tā nobirst, ka kartupelis paliek pilnīgi pliks. Un tādēļ rodas atkal jauna problēma – kā tādu rokot un transportējot pārāk nesabojāt.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru