Restorānu nedēļā — šķīvī pavasaris

- 12.Aprīlis, 2018
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Šonedēļ no 9. līdz 15. aprīlim Valmierā notiek restorānu nedēļa, kas ir Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014. — 2020. gadam līdzfinansēta projekta «Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai» sastāvdaļa.

Šis projekts vieno vienpadsmit partnerus no Latvijas, Igaunijas un Zviedrijas. Tā galvenie mērķi ir iedzīvināt vēsturiskās Hanzas savienības mantojumu mūsdienās, izveidot Hanzu par vadošo tūrisma zīmolu Baltijas jūras reģionā, kā arī attīstīt jaunus un interesantus tūrisma produktus. Stiprinot zīmola «Hanzas kulinārija» ieviešanu mūsdienu Hanzas pilsētās, Valmieras restorānu nedēļa ir viens no Hanzas kulinārā mantojuma akcentējošiem pasākumiem.

Senās Latvijas garšas mūsdienīgā un pavasara sezonai atbilstošā izpildījumā triju kārtu ēdienos šonedēļ apmeklētājiem par 20 eiro vienai personai piedāvā restorāni «Rātes Vārti», «Vecpuisis», «Agnese», kā arī Valmiermuižas Alus virtuve un Dikļu pils restorāns. «Liesma» sazinājās ar šiem uzņēmumiem un, lūk, ko uzzināja.

Restorānā «Rātes Vārti»

SIA «Kantīne B» restorāna «Rātes Vārti» vadītāja DANA EGLĪTE, stāstot par to, kādēļ būtu vērts apmeklēt viņas vadīto restorānu, uzsvēra: «Ar patiku iesaistījāmies Valmieras restorānu nedēļā, jo uzskatām, ka tā ir sava veida meistarības skate. Par mūsu veikumu ar lepnumu saku: tas ir komandas darbs! Ikviens savu radošo izdomu ir pielicis, lai ēdienkartē parādītu pavasara dažādo garšu iespējas. Centāmies, lai ēdieni nebūtu smagi, bet pavasarīgi viegli, kā sveiciens no dabas. Daudz piedomājām pie ēdienu noformējuma, lai baudījums būtu ne tikai garšas kārpiņām, bet arī acīm. Piemēram, izteikti pavasarīgais deserts faktiski sastāv no četru veidu mini desertiem — katrs ar savu garšu.

Ēdienkartē:

* Putots kazas piena siers| marinētu tomātu variācija| pavasara zaļie dzinumi

* Skābeņu krēmzupa| plaucēta paipalu ola| grauzdēti jauno kviešu graudi

* Vēdzele| cukurzirņu – mētru biezenis| vēdzeles krokete| kvinoja ar jauno burkānu krēmu| dzelteno burkānu konfits

vai

* Lēni gatavota pīles krūtiņa| auna zirņu biezenis ar lakšu eļļu| garšaugu buljonā briedināti putraimi| sarkanvīna glazūrmērce

* Desertu variācija «Pavasaris» — gaisīga rabarberu siera kūka| citrusa muss ar kokosu| zaļās tējas švammkūka| citrusa gēls

LAIPNI LŪGTI! Restorāna «Rātes Vārti» vadītāja Dana Eglīte un bārmenis Māris Rinkuss aicina nobaudīt «Rātes Vārtu» komandas meistarību un demonstrē šķīvi ar desertu variāciju  «Pavasaris». Ārijas Romanovskas foto


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru