Prezentē gastronomisko tūrismu

- 24.Janvāris, 2017
Pilsētās un novados
Laikrakstā

Latvijas vēstniecībā Somijā aizvadīta unikāla gastronomiskā performance, pārsteidzot Somijas medijus un viedokļu līderus ar Latvijas virtuvi un ļaujot to ne vien nogaršot, bet izbaudīt teatrālā priekšnesumā. Pasākuma mērķis bija atzīmēt un iepazīstināt ar Rīgas – Gaujas reģiona iegūto titulu Eiropas gastronomijas reģions 2017.

Vakara gaitā tika uzsvērta Latvijas gastronomija, skaistā daba un tās veltes. Katram viesim tika pasniegts dzijas kamoliņš, ko ritinot apmeklētāji nonāca līdz simboliskai Latvijas kartei. Tam sekoja izsmalcinātas vakariņas, sadalot viesus divās grupās un pārmaiņus vedot uz unikālu gastronomisko piedzīvojumu īpaši noformētās telpās: Gaujas jeb ūdens telpa, meža telpa un pļavas telpa, kur viesi baudīja desertu bišu dūkoņas pavadībā.

Uz pasākumu tika aicināti 40 viesi — Somijas vadošie gastronomijas žurnālisti, blogeri, viedokļu līderi, kā arī sabiedrībā zināmas personas. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja Latvijas vēstnieks Somijā Uģis Bambe, Rīgas Tūrisma attīstības biroja valdes priekšsēdētāja Vita Jermoloviča un LIAA Tūrisma departamenta direktors Andris Ozols.

Kā atzīst Vita Jermoloviča, mērķis bija ar garšām, smaržām un skaņām piepildīt vakaru, kas ilgi paliktu atmiņā visiem apmeklētājiem: «Tas mums izdevās par simt desmit procentiem — mediju pārstāvji bija sajūsmā par šīm vakariņām, neslēpjot sajūsmu gan par Latvijas dabu, gan gastronomisko piedāvājumu.»

Pasākuma norises laiks nebija izvēlēts nejaušs. Nedēļā no 19. līdz 22. janvārim Helsinkos norisinājās viena no vadošajām tūrisma izstādēm Ziemeļeiropā un Baltijas reģionā MATKA, kuras laikā īpašā stendā tika prezentēta arī Latvija. MATKA ik gadu pulcē tūkstošiem apmeklētāju un tūrisma nozares dalībnieku un saista plašu mediju interesi.

Latvijas gastronomijas pasākumu rīkoja Rīgas Tūrisma attīstības birojs, Siguldas novada dome, Cēsu pilsētas dome un Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu.

Eiropas gastronomijas reģiona (European Region of Gastronomy) tituls izveidots, lai sekmētu vietējās ēdienu kultūras un tradīciju saglabāšanu, veicinātu gastronomisko jaunradi un piesaistītu reģioniem tūristus. Gatavojoties kandidatūrai, kopīgi ar sadarbības partneriem tika izveidots īpašs koncepts «Wild at palate» (Ar dabu šķīvī). Tā pamatideja ir popularizēt tos produktus un izejvielas, kas ir pieejamas Latvijas mežos, upēs un pļavās.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru