21. Novembris, 2018
Vārda dienu svin: Andis, Zeltīte

Par Matīšu kultūras namu

Reģistrēties, lai varētu balsot
 

Burtnieks regulāri sekojis Matīšu kultūras nama rekonstrukcijas procesam, tagad – vasaras izskaņā – laiks atkal raudzīt, kā notiek iecerētie darbi. Arī tāpēc, ka šur un tur jau paklīdušas runas, ka celtnieki, redz, līdz 18. novembrim, Latvijas simtgadei, nemaz nevarēšot iespēt visu solīto...

Par Matīšu kultūras namu

Jā, situācija objektā šobrīd nav vienkārša, un tam ir vairāki objektīvi iemesli. Par tiem vislabākais būs pilnīgi oficiāls ģenerāluzņēmēja vēstījums.

«Ar pasūtītāju saskaņotie papildus darbi

Vienojoties par nepieciešamajām darbībām ēkas noturības saglabāšanai, SIA SCO Centrs pēc pasūtītāja vēlmēm un būveksperta kategoriskiem norādījumiem ir atsevišķi izstrādājis arī grozījumus sākotnējā būvprojektā, tajā iekļaujot vairākus ēkas uzlabojumus, tajā skaitā:

  • palielināta piebūve, kuras pirmajā stāvā izvietota kāpņu telpa un sanmezglu bloks. Minētais radīja iespēju paplašināt ieejas halli līdz 82 kvadrātmetriem un netraucēti novirzīt apmeklētāju plūsmu uz mazo zāli, vadītājas kabinetu un pirmā stāva sanmezgliem, kā arī nodrošināt ērtu piekļuvi kāpņu telpai, kas ved uz otro stāvu un bēniņu stāvu, kur izvietotas tehniskās telpas vēdināšanas kamerai. Savukārt piebūves otrajā stāvā tika ieplānota telpa tērpu noliktavai, divas aktieru telpas, nodarbību telpa un sanmezgli, kā arī ērta piekļuve bēniņiem, kur izvietojas vēdināšanas kamera;
  • ēkas galvenajā fasādē izcelts vējtveris telpā ar nojumi, kas nodrošina plašāku ieejas halli un apmeklētāju plūsmu, tādējādi arī uzlabojot ēkas atbilstību ugunsdzēsības un evakuācijas prasībām;
  • lai nodrošinātu iespēju izpildīt ugunsdrošības normatīvus 3. kategorijas būvei un nepieciešamības gadījumā ātrāk veikt ēkas evakuāciju, tika paredzēta papildus izeja no ēkas (uz sētas pusi), ņemot vērā, ka sākotnējā projektā evakuācijas pasākumi netika risināti atbilstoši 3. kategorijas būvju normatīvu prasībām. Neveicot iepriekš minētās izmaiņas, VUGD nepieņemtu būvi ekspluatācijā;
  • lai uzlabotu apkures granulu glabāšanu un padošanas funkciju, vienojoties ar pasūtītāju, tika pieņemts lēmums vaļējo granulu silosu izvietot apsildāmā telpā, izbūvējot papildus apjomu – granulu noliktavu, kuru nepieciešams aprīkot ar granulu pneimotransportieri.»

TĀ BŪS. Lūk, te jau dabā redzama jaunā kultūras nama fasāde: gan plašā ieeja (pa kreisi), gan krietni vien lielākā piebūve (pa labi). Tiesa, ar lielajām stiklotajām alumīnija vitrīnām pagaidām sanākusi nobīde laikā.

Datums, kurā numurā raksts publicēts avīzē:
21. Augusts, 2018

Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv.

"Liesma" sociālajos tīklos

twitterfacebookfacebook

eLiesma jautā

Ko jūs vēlētu valstij nākamajos 100 gados?:

Ziņu arhīvs

 
 
P O T C P S S
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 

Partneri