Par kūkām un ne tikai

- 28.Augusts, 2015
Dzīvesstils
Laikrakstā

Vai studentiem ārpus lekcijām un citām nodarbēm atliek laiks arī ēdienu gatavošanai? Jā! Šoreiz iepazīstināsim ar LAURU KALNIŅU – studenti, kuras aizraušanās ir kūku cepšana.

Laura ir dzimusi un augusi Valmierā, studē būvniecību Vidzemes Augstskolas Inženierzinātņu fakultātē. «Dzīvojot privātmājā, ikdienā tādi darbiņi kā zāliena pļaušana, laistīšana, labiekārtošana. Dārzā aug tomāti, gurķi, dilles, sviesta pupiņas, sīpoli utt., jākopj, jāravē un jālaista. Kad brīvāks, man patīk ceļot,» stāsta Laura.

Par kūku cepšanu – kā tas sākās?

Es mācījos no mammas, jau bērnībā pētīju, ko viņa dara, ko ar ko kopā samaisa, ko cep, kurš darbs pēc kura seko. Ļoti ilgu laiku ar ēdienu gatavošanu biju uz «jūs», mācēju gatavot tikai dažus ēdienus. Tad m uznāca vēlme pašai uzcept kūku, un tā sākās – pats no sevis.

Kur tu ņem iedvesmu?

Liels atbalsts un motivācija ir cilvēku atsauksmes. Turpinās labie vārdi un pateicības, manis ceptās kūkas pasūta, un tas dod stimulu censties vairāk, pat tad, ja dienā jāizcep piecas kūkas.

Kura daļa no procesa patīk visvairāk?

Dekorēšana. Cilvēki parasti kūkas atceras pēc vizuālā izskata. Protams, garša ir noteicošā, taču vizuālajam noformējumam ir ļoti liela loma. Dekorēšanai var izmantot praktiski jebko. Tomēr jāzina, kādas ir katra produkta «kaprīze». Piemēram, ja zemenes ir sagrieztas, tad pēc neilga laika tās kļūst vizuāli nepievilcīgas, tāpat ir arī ar nektarīniem.

LAURA KALNIŅA: «Mana motivācija ir cilvēku pozitīvās atsauksmes.»


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru