Labam pavāram jāprot improvizēt un pielāgoties

- 19.Septembris, 2017
Izglītība
Laikrakstā

Vērtīgu pieredzi guvis Valmieras tehnikuma viesmīlības pakalpojumu specialitātes 4. kursa audzēknis Gvido Freiborns, kas piedalījies starptautiskajā kulinārijas festivālā Polijas pilsētā Suvalki. Gvido ar savu brāli Oskaru un kolēģi Ilonu Andreviču gatavoja pamatēdienu un desertu, katru 155 porcijas. Jaunieši spoži parādīja savu varēšanu, tostarp gatavību improvizēt neparedzētās situācijās, rezultātā iegūstot balvu par labāko desertu.

Gvido stāsta: «Gatavojoties konkursam, iepriekš bija jāpasūta konkrēti produkti, kas būs nepieciešami gatavošanai. Tomēr organizatori bija parūpējušies par negaidītu pārsteigumu, iepriekš pasūtītos produktus aizstājot ar citiem. Problēmas ar sagādātajiem produktiem bija tieši desertam, jo gaidītās rudzu rīvmaizes vietā saņēmām rīvmaizi no baltmaizes, poļiem neesot tāda produkta kā rudzu rīvmaize. Līdzīga situācija bija arī ar marmelādi,  tās vietā mums atveda ievārījumu. Tomēr tas neliedza mums iespēju improvizēt un izcīnīt balvu par labāko desertu — karsto rīvmaizes pudiņu ar saldējumu.»

Pamatēdienā jaunieši pasniedza pildītus pankūku sainīšus ar sēnēm. Arī šī ēdiena gatavošana neizpalika bez neparedzētām situācijām. Gvido stāsta par nepatīkamo pārsteigumu, ieraugot pasūtītās gailenes: «Sēnes atveda saldētas, un tās visas bija sasalušas vienā lielā gabalā. Garša tām bija pilnībā pazudusi, un arī šeit mums nācās improvizēt. Centāmies atjaunot gaileņu garšu pašu spēkiem, pievienojot šķiņķi, sīpolus, ķiplokus, krēmsieru un saldo krējumu. Izveidojām biezu gaileņu masu, kuru pildījām pankūku sainīšos.»

Papildu izaicinājums bijis, ka konkurss ritējis poļu valodā un neesot bijis iespējams saprast, ko organizatori un komentētāji stāsta. Gvido norāda, ka konkursā startējuši pavāri no Polijas, Krievijas, Baltkrievijas un Lietuvas, un tā bijusi lieliska iespēja papildināt savas skolā, praksē un profesionālajos konkursos gūtās zināšanas, kā arī uzzināt ko jaunu par citu valstu ēdienu gatavošanas īpatnībām.

KULINĀRIJAS FESTIVĀLĀ POLIJĀ Gvido Freiborns (no kreisās) ar brāli Oskaru un kolēģi Ilonu Andreviču saņēma balvu par labāko desertu.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru