Kad pārdot var vairāk nekā saražot

- 26.Oktobris, 2016
Laikrakstā

SIA «Aloja - Starkelsen» kopā ar saviem darbiniekiem, sadarbības partneriem un klientiem šovasar nosvinēja uzņēmuma pastāvēšanas 25. gadskārtu. Par to, kāds jubilejas gads ir cietes kartupeļu pārstrādē, stāsta SIA «Aloja - Starkelsen» direktors JĀNIS GARANČS.

Kļūt pirmajiem pasaulē!Uzņēmuma pirmsākumā 90% no visas saimnieciskās darbības bija cietes ražošana. Gadiem ejot, situācija ir krasi mainījusies, taču ciete joprojām ir viens no galvenajiem mūsu produktiem. Tiesa,  uzņēmumā tagad vairāk uzsvaru liekam uz bioloģisko cieti. Tā kā bioloģisko produktu tirgus pašlaik galvenokārt ir ārpus Latvijas, tad mērķtiecīgi strādājam eksportam. Nu jau vairākus gadus pēc kārtas bioloģiskās cietes ražošanā esam trešais lielākais uzņēmums pasaulē. Šajās pozīcijās turamies stabili, taču mūsu mērķis ir — kļūt par pirmajiem pasaulē! Plānojam to paveikt līdz 2020. gadam. No 2016. gada apgrozījuma 7,5 miljoniem eiro apmēram pusi sastāda dažādu plaša patēriņa produktu ražošana. To skaitā dažādos fasējumos: vaniļas cukurs, cepamais pulveris, želejas, ķīseļi, garšvielas. To ražojam ne tikai Baltijai, bet arī visai Skandināvijai. Tas notiek ar dažādiem zīmoliem.Arvien lielāku apgrozījuma daļu dod jaunu pārtikas produktu dizaina bizness, kurā pārtikas ražotājiem palīdzam izstrādāt jaunas receptes un apgūt inovatīvas tehnoloģijas. Pieprasījums pēc tā sauktās Garšas laboratorijas pakalpojuma joprojām aug, jo pēdējos gados arī Latvijā rodas arvien vairāk uzņēmumu, kas sāk gatavot pārtikas produktus eksportam, tāpēc tiem vajadzīgas gan jaunas garšas, gan arī citas tehnoloģijas. Labi pazīstam, piemēram, Skandināvijas un vēl citu valstu tirgus, tādēļ par to esam labi padomdevēji vietējiem ražotājiem. Nesen noslēdzām sadarbības līgumu ar Valmieras tehnikumu, lai jaunu receptūru izstrādē mēs varētu izmantot viņu moderni aprīkotos ražošanas minicehus.


Pilno versiju par maksu ir iespējams aplūkot adresē www.news.lv

Komentāri
Pievienot komentāru